Peugeot 206: 1.9D (DW8) vervangen door 2.1TD (P8C), kan ik dat maken?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D (DW8 WJZ)

Nou.... ik kan voor verdomd weinig geld een Peugeot 206 1.9D kopen met wat lichte schade (beetje bijbuigen en nwe motorkap, scherm, bumper, koplamp, grille) én een kapotte motor. Leuk natuurlijk, mijn eerste auto was ook een 206 en die reed (vond ik) erg fijn!

Enfin, de reparatie aan de motor betreft gigantische olielekkage en een kapotte koppakking.

Héél leuk allemaal, maar mijn vorige 206 was een HDI en dat reed toch een stuk lekkerder.... Ga er vanuit dat ik een 2.1TD blok ook wel in een 206 gepast ga krijgen, en die kan ik vrij goedkoop een goeie krijgen: '96-er met 135K voor 750 euro incl. 3 mnd. garantie - een jonge DW8 met 75K kost me 1000!. En 110+ pk lijkt er al heel wat meer op :D

De vraag is alleen: Wat ga ik tegen komen qua wetgeving voor auto's van bouwjaar 2000? Val ik door de mand bij de eerstvolgende APK (ivm uitstoot oid) of is er niks aan de hand met die dieseltjes?

kakanox

Geplaatst door kakanox (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Treb (0), 17 jaar geleden

Moi,
Ik denk dat je hem door de RDW moet laten keuren. Kijk even op hun site. Ik vond o.a. het volgende:

"Nadat de identiteit van het samengestelde voertuig is bepaald, vindt een technische keuring plaats. Deze identiteit is bepalend voor de technische eisen die de RDW stelt aan het voertuig. Aan de hand van de identiteit kan de RDW namelijk vaststellen wat de datum van eerste toelating is. De technische eisen waaraan het samengestelde voertuig moet voldoen, zijn afhankelijk van deze datum.

Wanneer de identiteit van het voertuig is vastgesteld, geldt de oorspronkelijke datum van eerste toelating die behoort bij deze identiteit. Voor deze voertuigen zijn de technische eisen van toepassing die golden ten tijde van de eerste toelating. Wijzigingen aan het voertuig worden in dit geval apart beoordeeld. Na goedkeuring van het voertuig past de RDW de gegevens in het kentekenregister en eventueel op het kentekenbewijs aan."
Succes,
Bert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum