Peugeot 206: lampen h7 nightguide r of s

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Moi,
Lampje kapot, even op het www gekeken, en daar kom ik de Philips Nightguide tegen. Wil ik wel proberen. Nu loop ik tegen twee probleempjes aan: Moet ik de h7 r of de h7 s hebben? en kan ik deze lampen voor zowel groot- als dimlicht gebruiken? En moeten ze dan beide een r of een s hebben, of zit daar dan ook weer verschil in (groot r dim s of andersom)?
Groet,
Bert.

Treb

Geplaatst door Treb (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

H7 R of S? Dit hangt ervan af welk type verlichtingsoptiek je gaat gebruikt.

Recente ontwikkelingen in de verlichtingstechnologie hebben geleid tot nieuwe ontwerpen en technieken om licht op de weg te projecteren.
Philips heeft 2 uitvoeringen van H7 NightGuide ontwikkeld:

- H7 R voor reflectorsystemen, het meest traditionele lichtbundelsysteem.

- H7 S voor projectorsystemen, met een extra optisch systeem dat het licht stuurt.

in jou geval praten we zowel voor dimlicht en grootlicht over het type R.

paul,

Treb (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reaktie. Is het overigens wel zinvol om deze (dure) lampen op mijn grootlichtunits te zetten?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Treb]Bedankt voor je snelle reaktie. Is het overigens wel zinvol om deze (dure) lampen op mijn grootlichtunits te zetten?[/quote]
ach.. daar zijn de meningen over verdeeld, het wordt er in iedergeval niet slechter op het is zeker merkbaar, of het verschil in beeld jou zoveel geld waard is kan ik niet over oordelen dat is aan jezelf.

paul,

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Paul, een 206 heeft af-fabriek toch reflectorlampen? Projector lampen zijn toch die visoog lampen, zoals de nieuwe 407 en volgens mij ook de nieuwe 307 hebben? Dan zou voor treb toch juist het type R van toepassing zijn?

En Treb, gewoon goedkope lampen voor grootlicht gebruiken. Die Nightguide schijnt met 3 verschillende kleuren geloof ik, zodat je de tegenligger niet verblind en de borden beter kan lezen. Mijn ervaring is dat grootlicht altijd de tegenligger verblind en de borden zijn dan ook goed te lezen.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Richard9710]Paul, een 206 heeft af-fabriek toch reflectorlampen? Projector lampen zijn toch die visoog lampen, zoals de nieuwe 407 en volgens mij ook de nieuwe 307 hebben? Dan zou voor treb toch juist het type R van toepassing zijn?

En Treb, gewoon goedkope lampen voor grootlicht gebruiken. Die Nightguide schijnt met 3 verschillende kleuren geloof ik, zodat je de tegenligger niet verblind en de borden beter kan lezen. Mijn ervaring is dat grootlicht altijd de tegenligger verblind en de borden zijn dan ook goed te lezen.[/quote]
inderdaad je hebt gelijk... TIK FOUTJE :)

paul,

Treb (0), 17 jaar geleden

[quote=Richard9710]Die Nightguide schijnt met 3 verschillende kleuren geloof ik, zodat je de tegenligger niet verblind en de borden beter kan lezen. Mijn ervaring is dat grootlicht altijd de tegenligger verblind en de borden zijn dan ook goed te lezen.[/quote]
Zoiets dacht ik ook vandaar mijn vraag. Aan de andere kant: als ik er toch van die dure krengen opzet wil ik er ook maximaal van profiteren...
¿En euh.... r (reflectie) kopen?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Treb][quote=Richard9710]Die Nightguide schijnt met 3 verschillende kleuren geloof ik, zodat je de tegenligger niet verblind en de borden beter kan lezen. Mijn ervaring is dat grootlicht altijd de tegenligger verblind en de borden zijn dan ook goed te lezen.[/quote]
Zoiets dacht ik ook vandaar mijn vraag. Aan de andere kant: als ik er toch van die dure krengen opzet wil ik er ook maximaal van profiteren...
¿En euh.... r (reflectie) kopen?[/quote]
het type R is in jou geval van toepassing... ik ken dit type lamp wel en de kwaliteit is goed, zelf rij ik al jaren met xenon verlichting... ik wil nooit meer anders :)

paul,

Treb (0), 17 jaar geleden

Ja, xenon lijkt me ook wel fijn, maar dan krijgt "lampje kapot" toch wel erg grote financiele gevolgen. Nu maar wachten op die lange koude natte mistige nachten :-{

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Ik rij zelf al 4 jaar met xenon. En ook ik wil nooit meer anders. Ik heb voor zowel groot als dimlicht xenon en in die 4 jaar is er nog nooit een lamp kapot gegaan. Ik heb zelfs 2 xenon lampen "op voorraad" liggen. Als je een beetje op marktplaats of ebay zoekt vallen de prijzen best mee. Ik betaalde destijds € 55.- voor 2 philips D2R xenon lampen.

Treb (0), 17 jaar geleden

Met alleen de lampen ben ik er toch niet? Je bent toch ook trafo's, ontstekers e.d. nodig?

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad, Xenon ombouw professioneel is kostbaar, de aftermarket spullen wat goedkoper, maar nogal wat werk om dat allemaal (goed) voor elkaar te krijgen.

Ik heb de H4 uitvoering in de H200 bus, Philips nightguide, bevalt prima, en in de extra H7 grootlicht unit de Philips Vision Plus.

Geeft samen met groot licht een hele bak licht, handig als je in Frankrijk de berg afsuist ;)
Hier in het kikkerlandje geeft de dimlicht Nightguide mooi licht, verblind de tegenliggers minder maar op de plaats waar het nodig is heb je mooi wit licht, in de berm iets blauwer licht waardoor de borden er echt uitspringen.

Cor

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.