Peugeot 306: 1.9d, mist koud af en toe een slag

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Wie kan mij verder helpen.
Ik heb een probleem met mijn 306, 1.9d uit 2001.
Als de motor koud is, en ik start hem, mist deze ongeveer de eerste 10 sec af en toe een slag, de motor loopt dan niet mooi.
Na deze tijd is het probleem weg. Dit gebeurt alleen maar als de motor koud is, de buitentemp. doet er niet zo veel toe.
Het volgende heb ik wel ontdekt:
Als ik onder de UGR-klep het stekkertje eraf haal, dan start de motor wel goed, en mist hij geen slagen. Dit heb ik meerdere keren geprobeerd en geconstateerd.
Kleppen stellen en gloeibougies (ook net vervangen) lijken mij dan ook uitgesloten.
Wie kan mij vertellen waar dit stekkertje voor dient en wat ik er mee aan moet?

Bij voorbaat alvast dank....

Michel7707

Geplaatst door Michel7707 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoeveel heeft de auto gelopen?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Lekker de UGR eraf laten,klep zal wel niet goed afdichten.Het inlaatspuitstuk er af en eens goed schoonmaken zal ook wel helpen.

Michel7707 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties, de auto heeft 165.000 km gelopen.

dpbrom (0), 18 jaar geleden

Als je constateerd dat de UGR (ook wel EGR) klep dit probleem veroorzaakt, dan is het geen probleem om deze klep afgekoppeld te laten. Het beste is het om een plaatje tussen de vacuumklep en de toevoer van de uitlaatspruitstuk te monteren, dan weet je zeker dat de toevoer is afgesloten. Zie ook andere reacties over de ERG op problemcar.

De EGR leid het uitlaatgas terug naar het inlaatspruitstuk van de motor in het deellast gebied om de uitstoot van NOx (veroorzaker van zure regen) te reduceren. Door het toevoegen van uitlaatgas aan de verse lucht zakt de verbrandingstemeratuur die in verband staat met de vorming van NOx.

Succes,

Daniel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.