Peugeot 1007 2005: 2-tronic slippende koppeling ?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v 2-tronic

Sinds 3 maanden ben ik in het bezit van een Peugeot 1007 1.6 2-tronic met bouwjaar december 2005. Naast storing met een schuifdeur en een storing met een airbag, begint nu ook de versnellingsbak kuren te vertonen. In de automatische stand slipt de koppeling tijdens het schakelen naar de 2e, het toerental komt dan tot 2500rpm. Ook tijdens het filerijden(stapvoets) rijdt hij eigenlijk continu met een slippende koppeling.
Mijn vragen: heeft een t-tronic eigenlijk wel een koppeling die kan slippen? Is het dan een droge of een natte koppeling? Wat is er te doen aan het slippen tijdens filerijden?
Ik heb nog garantie tot januari, is het raadzaam om nu al naar de versnellingsbak te laten kijken? Of wachten tot het einde van de garantietermijn?
Groet,
Jean

Jean5231

Geplaatst door Jean5231 , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

hans4074 PRO, 12 jaar geleden

Het is in principe dezelfde bak als een gewone handgeschakelde versnellingsbak, waar ze in dit geval enige electronische componenten/regel-organen aangehangen hebben.
Het is dus ook "gewoon" een droge koppelingsplaat, m.a.w. kan ook slippen. Het enigste grote verschil: de koppelingsbediening op deze bak wordt geregeld door een regel-orgaan. Als dit regelorgaan niet correct werkt of verkeerd afgesteld is, kan ook slip optreden, dus ............naar de dealer.

Jean5231, 12 jaar geleden

Bij de Peugeotdealer geweest. Die zegt dat het nog binnen de marge valt. Met tegenzin laat ik het maar zo.
Groet,
Jean

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 1007 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.