Peugeot 205 1.6 automaat: 205 choke

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 aut

Hallo,
Ik heb een 205 automaat waar waarschijnlijk de automatische choke problemen geeft. Hij pakt gelijk na de eerste keer starten, maar slaat gelijk weer af. Daarna moet ik starten met vol gas, en als ie dan pakt moet ik gas blijven geven. Hij loopt dan slecht, lijkt wel op 3 poten, en blijft zo een paar minuten.
Ik denk dat het niet de bougies of kabels zijn, omdat hij bij de eerste keer wel gelijk pakt. Ik heb de choke al bekeken, die stang die dat klepje open en dicht schuift gaat heel zwaar. Volgens mij zit ook dat bi-metaal daaraan verbonden.
Vraag: kan je dat element zo vervangen, of kan ik net zo goed op de sloop een andere choke halen? Iemand ervaring hiermee?
Mvg René

Rene9549

Geplaatst door Rene9549 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou, ik zou toch proberen om deze chokeklep weer gangbaar te krijgen. Het kon nog wel eens tegenvallen om " zo even op de sloop " een ander te halen. De carburateurs zijn bijna uitgestorven en allemaal vervangen door injectiesystemen en ze zijn ook niet allemaal hetzelfde.
Het probleem zal, zo te lezen, inderdaad in de zwaar draaiende klep zitten. De boel eens flink smeren, te beginnen met kruipolie. Eventueel het huis met het bymetaal loshalen en het asje binnenin ook smeren.
Vaak zit er ook nog 'n vacuumdoosje aan die er voor moet zorgen dat de klep iets open getrokken wordt als de motor aangeslagen is. De membraam wil wel eens stuk gaan. Deze dus ook even controleren.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.