Peugeot 205: Versnellingsbak

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,8 ltr

Beste techneuten,

ik heb een peugeot 205 XAD diesel waarvan ik vermoed dat de versnellingsbak olie zo'n beetje op is.

Ik heb geen boekjes meer. Weet iemand waar de vulnippels zitten, hoeveel olie erin gaat en wat voor olie? Kan je er gewoon 15W40 in gooien of speciale versnellingsbakolie?

Is er ergens een downloadable versie van een garagehandboek van een 205 diesel?

Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,

Hedzer Bergsma

Hedzer Bergsma

Geplaatst door Hedzer Bergsma (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Beunhaas (520) PRO, 17 jaar geleden

De vulopening zit achter een 19 mm bout in het versnellingsbakdeksel (helemaal links )
Er moet 2 liter in , wel speciale bakolie gebruiken !
Met een knijpfles krijg je het er wel in.

post767 (0), 17 jaar geleden

Deze opening is gelijk het niveau, net zolang vullen tot het er weer uit loopt!
of 2 liter toevoegen wanneer je het restant van wat er nog in de bak zit onderop het differencieelhuis eruit laat lopen!
beter om alle olie eruit te halen er gaat 75w80 bak olie in

Hedzer Bergsma (0), 17 jaar geleden

Beetje domme vraag maar waar zit de versnellingsbak precies? Ik krijg nu twee verschillende antwoorden.

Kees die schrijft links, via E-mail kreeg ik rechts nast de accu. Of bedoelt kees ook rechts van achteren naar voren gezien?

Groeten, Hedzer

Beunhaas (520) PRO, 17 jaar geleden

Links is altijd links in de rijrichting gezien, met debielen die dat rechts noemen als ze onder de kap kijken heb ik niet te maken....

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou Kees moet dat gelijk zo mal? Is wel een particulier heh? Op zich wel waar natuurlijk, stuur blijft ook links zitten al draai je de wagen in elke richting. Dus is dat ook links als je onder de kap kijkt........

Sytze

Hedzer Bergsma (0), 17 jaar geleden

Hartelijk dank heren en vooral Kees voor zijn duidelijke antwoord en bijdrage. Rijrichting he, dus dan wordt links wel rechts als je de auto in de achteruit hebt staan.

Groeten, Hedzer

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ha ha ha ha ha!!!! als je dan achteruit maar niet op de verkeerde rijbaan gaat rijden he! mij maakt het niet zo uit ,maar je weet nooit hoe anderenhierop reageren...

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=sytze]Nou Kees moet dat gelijk zo mal? Is wel een particulier heh? Op zich wel waar natuurlijk, stuur blijft ook links zitten al draai je de wagen in elke richting. Dus is dat ook links als je onder de kap kijkt........

Sytze[/quote]
indien je na de geboorte gelijk alles al weet, kun je wellicht de hele wereld voor een debiel aanzien, of zou kees iets anders bedoelen..?

paul,

post767 (0), 17 jaar geleden

Wanneer je de auto bij de besturders stoel opkrikt, en het linker voorwiel verwijdert, kijk je achter de remschijf recht op de versnellings bak. Daarop lijkt een soort hoedje gebout te zitten. ongeveer op 4uur in dit hoedje zit een bout 19! deze moet je losdraaien, als hij er ongeveer 4 cm uit is dan heb je hem open.

Het is verstandig om van te voren ff te bepalen hoe de auto recht stond, daarna laat je de krik weer wat zakken tot deze hoogte, anders klopt je niveau niet. Wanneer er gelijk olie uitkomt is het niveau nog ok! anders bij vullen totdat er olie uit komt.

Ik zou de bout op het differciel om hem leeg te laten lopen maar dicht laten wanneer je geen brug tot je beschikking hebt, deze wil nog weleens heel erg vast zitten na 14 jaar!

Hedzer Bergsma (0), 17 jaar geleden

Geachte heren en dames,

vanmiddag lekker tussen de buien door aan het sleutelen geweest en missie geslaagd. De bak schakelt weer als een zonnetje. Zowel de aftapplug en de niveauplug losgehad en inderdaad geen druppel olie meer.
Nieuwe olie erin (waar blijft dat spul toch, kering lek of zo?) en klaar was het weer.
In een moeite door de koppelingspedaal bijgesteld want je moest toch wel diep trappen om te ontkoppelen. Koppelingsplaten aan het slijten?
Geen zilver uit de bak dus weinig schade aan de tandwielen hoop ik.

Hartelijk dank voor jullie bijdragen.

Groeten, Hedzer

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Mooi! En nu weet je ook gelijk wat links is.......

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.