Peugeot 205: moeilijk starten na 1 week stilgestaan te hebben

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8

Wie kan mijn helpen,

Na 1 week stilgestaan te hebben, wilde ik vanmorgen de 205 starten en de eerste keer ging zelfs het voorgloeilampje niet op het dashboard branden. Na meerdere pogingen sloeg de motor eindelijk aan en ging het de rest van de dag probleemloos. Ik probeer de oorzaak te achterhalen.

De gloeibougies zijn in maart vervangen. Heeft iemand een idee wat de slechte start kan veroorzaken?

Bij voorbaat dank,

Pieter

flute

Geplaatst door flute (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

omega8258 (0), 17 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je in het elektrische gedeelte een lekstroom, dit wil zeggen dat er ergens stroom gebruik/verlies is waar jij geen weet van hebt. Zeker dat alle lichtjes uit zijn als je de auto achterlaat, ook in de kofferbak ed? Eerst uitzoeken in welk circuit de verliesstroom zit, meten is weten!!

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad lekstromen uitsluiten. Daarna eens kijken naar slechte kabelverbindingen. Bijvoorbeeld de massakabel van de accu naar het motorblok. Even loshalen, opschuren en weer vastzetten.

Gr.
Paul

harry4203 (500) PRO, 17 jaar geleden

als ik de vraag goed begrijp, start de auto prima maar slaat de motor niet aan. dus van lekstroom is er in mijn ogen geen sprake. lijkt er meer op dat het gloeirelais dienst weigerd, omdat het lampje ook niet brandt. misschien het gloeirelais slecht, of een storing in de bedrading er naartoe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum