Peugeot 206 1998: 206 1.9D 1998 start wel maar slaat niet aan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Dag allen,

Ik heb een probleem met mijn 206.
Sinds een week start de auto wel maar slaat niet aan. In het begin sloeg deze aan na 5x voorgloeien/starten, gisteren was het 15x en vandaag heb ik 'm op het werk laten staan omdat ik 'm niet aan de gang kreeg. Wanneer de motor start (na x keer) slaat hij ook direct aan.
De auto heeft 340.000 km gelopen en heeft vorige maand een nieuwe ditributie gekregen (omdat ik er nog een jaar mee wil rijden en ik tot nu toe totaal geen problemen heb gehad). Sinds de nieuwe distributie/waterpomp is het brandstofverbuik wel wat toegenomen (van 1:16 naar 1:15) terwijl het gebruik (ong. 1.100 km per week) constant gebleven is.
Ik hoop dat ik morgen met de reservesleutel de zaak aan de gang krijg (nadat ik met de 2 uur met het OV heb gereisd), maar ben bang dat het hier gaat om een ander probleem.

Kunnen jullie laten weten waar je aan denkt?

Alvast bedankt, Janus

Janus5153

Geplaatst door Janus5153 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Is de klepspeling als eens gecontroleerd/afgesteld?

Janus5153 (0), 15 jaar geleden

De auto is gisteren naar het garage-bedrijf gebracht nadat reservesleutels niks hebben opgeleverd. Vanochtend ben ik bij ze geweest en de uitslag is dat de motor geen brandstof krijgt. Blijkbaar heeft deze auto al een computer die brandstof regelt? Kan dit kloppen? In ieder geval wordt maandag alles doorgemeten bij een Peugeot-dealer. De uitslag volgt dan.

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Deze auto heeft bij mijn weten een roterende inspuitpomp van Lucas zonder elektronica.
Geen of te weinig brandstof wijst op een slechte opvoerpomp.
Een verstopt filter verwacht ik niet omdat er geen klachten zijn als de motor eenmaal draait.
Houdt ons s.v.p. op de hoogte over de afloop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum