Peugeot 206: koppeling versleten?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb een 206 met 168.000 km op de teller, 6 jaar oud.
Nu heb ik sinds een jaar dit probleem. Ongeveer 1 x per week zet ik de auto in de 1e versnelling en dan zit ie er in (denk ik) en dan doet de bak niks, ook al laat ik de koppeling opkomen. Ik moet dan het volgende doen. Versnelling even in zijn vrij. Koppeling indrukken en dan weer in zijn 1 en dan is alles ok.

versleten koppeling? de koppeling slipt niet, ik pak nog elke helling en ook als ik 2000 toeren rij en ik geef flink gas dan pakt ie goed op in elke versnelling. de auto begint niet te brommen en dan pas op te trekken.

is het de versnellingsbak of de koppeling die een beetje gesmeerd moet worden?

plasmaman

Geplaatst door plasmaman (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Koppeling lijkt me wel oke. Denk eerder dat de draaipunten van de schakelstang(en) eens goed gesmeerd moeten worden of dat er ergens (te veel ) speling zit.

Gr.

plasmaman (0), 15 jaar geleden

Die bak heeft heel veel speling. Als ik normaal rij en ik heb hem in zijn 3 kan ik de pook van links naar rechts bewegen en dan zit er ca. 6 cm speling in!
Dat lijkt me sowieso niet zo goed. Maar dit kan geen kwaad, want die bak heeft al 5 jaar enorme speling/

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=plasmaman]Die bak heeft heel veel speling. Als ik normaal rij en ik heb hem in zijn 3 kan ik de pook van links naar rechts bewegen en dan zit er ca. 6 cm speling in!
Dat lijkt me sowieso niet zo goed. Maar dit kan geen kwaad, want die bak heeft al 5 jaar enorme speling/[/quote]
Dan ook niet klagen of afvragen waarom de versnelling soms niet pakt................Het antwoord wist je dus al.

Gr.

plasmaman (0), 15 jaar geleden

Ik wist niet dat de speling daarvoor kon zorgen. Als ik het probleem heb, dan lijkt het alsof die echt in zijn 1e versnelling zit en kan ik hem ook in bijv. de 2 krijgen. En dan zit ie er ook echt in maar hij doet helemaal niks. Ik dacht dat de bak versleten kon zijn of de koppeling vanwege de hoge km stand maar de speling kan dit dus ook veroorzaken. Het is gewoon een slechte bak, maandagfoutje denk ik, zoveel speling. Maar zo lang die maar rijdt is het wel ok.

Beunhaas (510) PRO, 15 jaar geleden

[quote=plasmaman]Ik wist niet dat de speling daarvoor kon zorgen. Als ik het probleem heb, dan lijkt het alsof die echt in zijn 1e versnelling zit en kan ik hem ook in bijv. de 2 krijgen. En dan zit ie er ook echt in maar hij doet helemaal niks. Ik dacht dat de bak versleten kon zijn of de koppeling vanwege de hoge km stand maar de speling kan dit dus ook veroorzaken. Het is gewoon een slechte bak, maandagfoutje denk ik, zoveel speling. Maar zo lang die maar rijdt is het wel ok.[/quote]
Die speling zit niet in de bak maar in de overbrenging, met een paar nieuwe onderdelen is daar nog veel te verbeteren.....

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

het gaat lang goed totdat die speling 1 mm teveel word en dan heb je dit,er zijn grenzen natuurlijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum