Peugeot 206: 206 op gas verbruikt 1 tank benzine op 2 tanken gas

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4

Hoi,

Ik heb een probleempje,

We hebben sinds 2 weken een 206 gekocht van bouwjaar 2002. Is verder een prima autootje, alleen hij verbruikt 1 tank benzine op 2 tanken gas. Dit lijkt mij wel wat aan de hoge kant aangezien ik met mijn starlet op lpg een half jaar kan met € 20 benzine!!
De 206 loopt eerst 5 minuten op benzine en dan hoor en voel je hem wel overschakelen naar lpg.

Heeft iemand een idee?

Vriendelijke groeten Patrick

patrickvn

Geplaatst door patrickvn (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

als dat zo is loopt hij dan niet op twee brandstoffen.
loopt hij goed?


groetjes jan.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Weet je zeker dat er echt benzineverbruik is ? Bij sommige auto's loopt namelijk te benzinemeter ook terug tijdens het rijden op LPG. Bij het veel korte stukken rijden met koude motor kan het benzineverbruik wel wat hoger zijn, maar 1 op 2 is inderdaad wel erg veel.

Waar heb je de auto gekocht, particulier of bedrijf ? Bij een bedrijf zou ik sowieso terug gaan hiermee als er echt benzine verbruik is want dan is er iets echt niet goed.

patrickvn (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Bedankt voor jullie snelle reacties, De auto heb ik particulier gekocht dus garantie is er niet bij helaas.
Maar wel een troost, Het was zoals Pieter zegt, de brandstofmeter stond gisteren bijna op leeg en vanavond was hij ineens weer bijna vol!!! Blijkt de brandstofmeter toch terug te lopen tijdens rijden op lpg. We hebben nu twee tanken lpg gereden (ongeveer 900 km) en de brandstoftank is nu volgens de meter kwart leeg. Dat kan dus wel ongeveer kloppen.

Nogmaals allemaal hartelijk dank voor jullie snelle reacties.

groeten Patrick

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

ach patrich als je pas een andere wagen hebt is het allemaal even wennen.

groetjes jan.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Er zijn reset schakelingen voor zodat bij iedere start de benzinemeter een reset krijgt. Tijdens het rijden zal die toch terug blijven lopen, dat blijf je houden.

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Hoeveel liter gaat er in de benzinetank en hoeveel liter gaat er in de gastank ? LPG heeft een lagere calorische waarde dan benzine wat betekent dat er minder energie opgeslagen zit in een liter LPG dan in een liter benzine. Hierdoor is het normaal dat je op LPG circa 20% meer verbruik hebt ten opzichte van benzine.

Ik rij ook op LPG en ik rij makkelijk 2 gastanken op 1 normale tank. Ik weet niet precies hoeveel liter er in de benzinetank gaat maar het zal een liter of 70 zijn. Ik heb een 50 liter ringtank als gastank maar daat gaat effectief maar 40 liter in (maximale vullingsgraad van een gastank in nederland is 80%). Tel daar nog bij op die 20% extra verbruik en je zit zo aan twee gastanken per benzinetank.

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

@ Peter Wijngaard: ik denk dat hier bedoeld wordt dat na de gastank 2 maal te hebben gevuld de benzinetank ook leeg is. En dat is niet normaal. Maar 't probleem is dus al verholpen. Bij een Peugeot kan het zijn dat de brandstofmeter verder blijft zakken ook al mindert de tank niet. Als je dan op gas rijdt dan zie je enkel de juiste stand van de benzinetank net voor je start met contact aan.

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

[quote=jeroenmonteyne]@ Peter Wijngaard: ik denk dat hier bedoeld wordt dat na de gastank 2 maal te hebben gevuld de benzinetank ook leeg is.[/quote]
Ah ok, verkeerd begrepen :))

patrickvn (0), 13 jaar geleden

Klopt, de brandstofmeter zakt terug. Toch verbruikt de 206 op gas toch meer benzine dat wat mijn starlet doet.
Trouwens wel irritant, dat als de meter terugzakt er ook een lampje gaat branden en een zoemer van de tank afgaat dat de benzinetank bijna leeg is, terwijl hij toch halfvol is.

Groeten,
Patrick

jeroenmonteyne (0) PRO, 13 jaar geleden

Er bestaan hiervoor benzinemeter reset unit (of een gewone relais). Dan geeft je dashboard bij elke koude start de juiste inhoud weer.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Maar heeft tie nou echt een tank benzine leeg gereden op 2 tanken gas,of heeft tie de benzinetank virtueel leeg gereden?.
Want als tie echt een tank benzine leeg gereden heeft op 2 tanken gas is er echt wel wat aan de hand.

pieterp9094 (0) PRO, 13 jaar geleden

De TS zegt hierboven toch al dat het alleen de meter is die terugzakt en dat het niet echt verbruik is. Reset relais toevoegen, staat hier wel ergens beschreven even zoekfunctie gebruiken.

patrickvn (0), 13 jaar geleden

Nee, hij heeft hem virtueel leeg gereden. Ik kan ongeveer 10 tanken gas rijden voordat ik de benzinetank leeg heb.

Zo'n benzinemeter reset unit lijkt me wel wat. Hoe werkt dit?

Groeten,
Patrick

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.