Peugeot 206: rammelend geluid + stotteren/inhouden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ben een tijdje geleden met mijn 206 naar de dealersgarage geweest omdat er tijdens optrekken (vooral in 1e en 2e versnelling) een rammelend/klokkend geluid uit de motor komt. Bij de garage zeiden ze dat dit de drijfstangen waren en dat het totaal geen kwaad kon. Hun advies dus: niets aan doen. Maar ik begin me er meer en meer aan te storen, al lijkt het wel of het geluid bij warm weer een stuk minder is. Bovendien houdt de motor als hij warm is soms in tijdens het gasgeven in 1e en 2e versnelling. dit is 1 of hooguit 2 maal een seconde of 2 en daarna niet meer. wat zou dit kunnen zijn? Bobine?

Ik sta op het punt mijn Peugeot te verkopen maar ben bang dat ik hem niet goed verkocht krijg met deze problemen. Loont het om dit te laten fixen en zoja, aan welke kosten zou ik moeten denken?

Alvast heel erg bedankt!

kearress

Geplaatst door kearress (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

dan zou je eerst moeten weten wat de oorzaak is voor dat inhouden zou ik beginnen met uitlezen van het storinggeheugen van de motor.
aan de motor zelf ivm dat klokken zou ik niks doen dat hebben ze vaker.

groetjes jan.

kearress (0), 15 jaar geleden

Vanochtend bij de dealer geweest. Het schijnt dat het rammelend/klokkend heel typisch is voor de 1.4 motoren. Iets met de toevoer van olie. Is wel iets aan te doen, maar dit is erg kostbaar en het is niet met zekerheid te zeggen dat het dan weg zal zijn. Wederom het advies: Niets aan laten doen, kan TOTAAL geen kwaad. Dus volg ik dit advies maar op ;) Echter nog 1 vraagje; is er een oliesoort welke ik het beste kan gebruiken en die het geluid misschien wat kan reduceren?

Het stotteren/inhouden komt waarschijnlijk door de bobine, maar aangezien dit zeer sporadisch voorkomt wacht ik hier nog even mee...

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nee met de olie kun je niks doen gewoon 10w40 erin.
bij deze motoren heb ik voor deze klacht wel eens een speciaal hoofd lager moeten monteren maar dat hielp niet lang.
ze hebben gelijk hoor kan echt geen kwaad dus daar hoef je je echt geen zorgen over temaken.

groetjes jan.

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

k'Had dit verhaaltje een tijdje terug al eens bij een ander geplaatst:
Nu dus 3 man die vertellen dat het verder geen kwaad kan.



Als ik je verhaal zo lees, klinkt het als een "pulserende oliestroom" .
Er waren destijds TU motoren die dit geluid in meer of mindere mate hadden. De oplossing was bij heftige gevallen om 1 nieuw krukas-hoofdlagerschaaltje te monteren aan de kant van de distributie met hierin een gleuf zodat de olie-afvoer verbeterde.......best een klus! Mocht het inderdaad om dit geluid gaan dat kan dit geen kwaad.
Voor de TU motoren met dubbele, "vaste" poelie en dit geluid, was/is er ook een vervangingspoelie leverbaar mét rubber demper en daar was het geluid, na montage, dan ook grotendeels of helemaal mee verholpen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.