Peugeot 206: 206 Total Loss gereden.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

Hoi allemaal,

Jullie zullen vast het bericht van mn moeder hebben gelezen. (Tanja)

Op 21 juni 2007 ben ik aangereden op de A4 bij Amsterdam.Ik reed net de oprit op en gelijktijdig kwam er een Citroen Xantia met ongeveer 100 kilometer per uur over het verdrijvingsvlak en ramde mij in mijn linkervoorkant.

Resultaat:

[img]http://i7.photobucket.com/albums/y254/ch...[/img]

Airbags eruit, aan de voorkant ook erge schade. Lees; koplamp er half uit en stuk, linkervoorkant helemaal stuk etc etc.

Nu is mijn auto naar het depot in Amsterdam gebracht, en zal hij maandag 25 juni aankomen bij Care Schadebedrijf in Dronten. De volgende dag staat er een onafhankelijke schade taxateur op de stoep om de schade te taxeren.

Wie kan mij vertellen hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Ik weet echt niet wat ik moet verwachten kwa dagwaarde, restwaarde etc etc. Hoe snel weet de taxateur hoeveel hij nog waard is, en wat ik dus terug kan krijgen? Het probleem is dat ik een auto nodig heb vanwege mijn werk, en ik elke dag 200 kilometer rij, 5 dagen in de week. Ik kan gewoon absoluut niet zonder auto.

Wie kan mij wat meer vertellen, en wie heeft er misschien een indicatie van de dagwaarde voor mij? Op internet komt er 3250 euro uit als dagwaarde.

De auto is uit november 2001, heeft 150.000 op de teller, is altijd goed onderhouden en alle onderhoudshistorie zit er ook nog bij. Er is pas geleden ook nog een hele rvs uitlaat van voor tot achter ondergezet.

2062001

Geplaatst door 2062001 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Omdat het 'n "verhaalschade" is, kun je de kosten van een vervangende auto verhalen bij de verzekering van de veroorzaker. Echter, je krijgt niet meer dan 75 % vergoed. Dit omdat je anders met je eigen auto ook kosten zou hebben gehad zoals slijtage, afschrijving enz.
De dagwaarde is meestal binnen 'n paar dagen bekend. Voor dat geld moet er 'n gelijkwaardige auto te vinden zijn. Wel aan denken dat je voor dat geld niet 'n auto kunt kopen met bijv. garantie, want die zat ook niet op je eigen auto.
De hoogte van de dagwaarde zal zeker beinvloedt worden door de staat van de auto, waaronder ook het gevoerde onderhoud. ( serviceboekje aanwezig en ingevuld, fakturen ??) Hiervoor hebben de experts taxatiesystemen tot hun beschikking.
Normaal gesproken is alles binnen 14 dagen afgehandeld.
Uitbetaling gaat meestal - indien je All Risk verzekerd bent - in 2 etappes. De 1e keer krijg je alles uitbetaald minus je eigen risico. Dit bedrag wordt pas uitbetaald als de verzekering van de veroorzaker het schadebedrag aan je eigen verzekering heeft betaald.
Uitbetaling geschiedt rechtstreeks op je eigen (bank)rekening.

Gr.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

denk er wel aan dat de vervangende auto meestal niet meer dan 1 a 2 weken is omdat je in die tijd een ander voertuig kan aanschaffen

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Als je niet all-risk verzekerd bent moet je dus wachten tot de tegenpartij uitbetaald, hier kan maar zo een 6 tot 8 weken over heen gaan.
Als de schuldvraag niet duidelijk is, kan er maar zo een paar maanden over heen gaan voordat ze uit betalen.
Als je wel all-risk bent dan keert je eigen verzekering uit en verhaalt het op de tegen partij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum