Peugeot 206: bokken en stoten tijdens het optrekken

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 hdi

Goedendag,

ik hoop dat iemand mij hier verder mee kan helpen. ik heb in januari een 206 gekocht bij een officiele dealer. leuk karretje met best wat vermogen. echter sta ik nu al voor de vierde keer bij de garage. vlak na mij aanschaf kreeg ik problemen met bokken van de motor tijdens het optrekken in zijn derde versnelling, zo rond de 2200 toeren. later ging dit probleem zich ook voordoen in de 5e versnelling tijdens constant rijden rond de 120 Km/h. ik merk nu ook dat de auto niet meer hetzelfde vermogen heeft dan toen ik hem net had aangeschaft. enig manier om het bokken tijdens het optrekken te voorkomen is heel voorzichtig optrekken en niet teveel gas geven. ik sta inmiddels voor de vierde keer bij de garage en zij kunnen het probleem maar niet vinden. al verscheidene malen nieuwe software ingespoeld en de laatste maal mijn EGR-klep vervangen. nu leek hij wel wat meer vermogen te hebben echter merk ik nog steeds niet dat de turbo goed inschakelt. het bokken was wel gedurende een week verdwenen, echter gisteren hem langs de snelweg stil moeten zetten. probleem was weer terug. lampje zelfdiagnose motor ging daarbij branden. het maakt daarbij niet uit of de motor warm of koud is.
misschien dat iemand een idee heeft wat dit kan zijn?......hopelijk scheelt me dat dan nog een hoop (bokkende) ritjes richting de garage.

ecjacques

Geplaatst door ecjacques (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

als het goed is, is er nu een foutmelding opgeslagen.
even laten uitlezen en kijken wat de code zegt.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.