Peugeot 206: 206 valt uit tijdens rijden

Bouwjaar: 2006, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

ik heb een apart probleempje met mijn peugeot. Ik heb in het verleden veel problemen gehad met roken en afstelling, Hier ook meerdere keren een topic over aangemaakt. Nu loopt de auto eigenlijk netjes rookvrij en zonder olieverbruik. Maar nu heb ik het volgende probleem. Als de motor warm is en je rolt uit tijdens het rijden met de koppeling ingetrapt wil heel af en toe de motor zomaar uitvallen. Terwijl de auto verder normaal goed stationair loopt en ook heel makkelijk start.

ik heb toen ik de andere problemen met de 206 had de volgende onderdelen vervangen:

katalysator+ rest van de uitlaat(incl spruitstuk)
de onderdruksensor in de inlaat
lambda sondes
bougies en olie uiteraard

Verder heb ik mn injectoren en het gasklephuis schoongemaakt (ultrasoon reiniger). Ik heb nog steeds het idee dat de computer in de auto er soms nog een beetje naast zit. De auto stinkt ook nog wel eens een beetje als hij wat warmer is(ik denk door een te rijk mengsel toendertijd heb ik hem uitgelezen en toen begon hij te stinken als de STFT omhoog gesteld werd). Maar het leid dus niet meer tot roken en ik heb ook geen olieverbruik(over circa 2000km)

hebben jullie een idee waar ik mn zoektocht kan beginnen?

Martijn bouwman

Geplaatst door Martijn bouwman (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Kun je de laatste 8 posities van het chassisnummer eens plaatsen? Hiermee kan er gerichter gezocht worden naar mogelijke oorzaken.

Martijn bouwman (0), 4 jaar geleden

dat is de code die met VF begint toch?
V-F-3-2-e-k-f-w-a-4-7-5-4-1-6-8-5

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Er zijn een drietal mededelingen te vinden op dit chassisnummer. Alle drie gaan ze over afslaan van de motor en bij alle drie is de oplossing het herprogrammeren van de ECU, oftewel software update van de motor computer. Op naar de dealer dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum