Peugeot 206: Achter ruitenwisser en verwarming doen het niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

[quote=Theo Sparenburg]Controleer de kabel eens de door het rubber naar de achterklep loopt.

vr.gr. Theo[/quote]

Nou Theo dat heb ik gedaan en alle vier kabeltjes waren ingetapet , los gemaakt en beter bevestigd.
Maar het heeft niet geholpen .
Maar weet jij of het klopt dat de stroom voor de wisser via de ruit gaat. Ik heb de auto pas vier maanden en weet helaas niet wat de vorige eigenaren gedaan hebben.

Arnold555555

Geplaatst door Arnold555555 , lid sinds 1 jaar geleden

18 Reacties

Arnold555555, 1 jaar geleden

Hulp......!!! Peugeot 206 sw
Mijn achterruit verwarming en ruiten wisser doen het niet, nieuwe achterruit 2ehands geplaatst maar het probleem blijft het zelfde.
Als ik de achterruit verwarming aan doe springt de 40 AMP zekering er gelijk uit. En de zekering van de ruitenwisser is goed. Als ik het goed begrijp neemt de ruitenwisser ook stroom van de ruit..... toch ...? Relais van de ruitenwisser hoor ik wel klikken, maar er gebeurd niks.... weet iemand wat het kan zijn.....

Theo Sparenburg, 1 jaar geleden

Controleer de kabel eens de door het rubber naar de achterklep loopt.

vr.gr. Theo

Arnold555555, 1 jaar geleden

Nou Theo dat heb ik gedaan en alle vier kabeltjes waren ingetapet , los gemaakt en beter bevestigd.
Maar het heeft niet geholpen .
Maar weet jij of het klopt dat de stroom voor de wisser via de ruit gaat. Ik heb de auto pas vier maanden en weet helaas niet wat de vorige eigenaren gedaan hebben.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Zit er geen inwendige breuk in de getapte kabeltjes , komt vaak voor , de voeding loopt zeker niet via de ruit , zou wat wezen .
Meten is weten , controleer voeding en massa.

Arnold555555, 1 jaar geleden

Dit is mijn oude ruit en het enige kabeltje wat de ruitenwisser motor ingaat komt uit de ruit, en bij de nieuwe is dat precies zo.....

.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

En wat zit er nog meer aan de ruitenwissermotor ?

Arnold555555, 1 jaar geleden

Niks dus.... ja ik vind het ook raar , maar er is verder ook geen ruimte om een stekker in te doen.

Arnold555555, 1 jaar geleden

Vandaag gemeten en de stroom gaat echt via de ruit naar de
Wisser motor.
Als ik van de ruit stekker naar motor ga heb ik netjes stroom , maar als ik het raam op de kabel aansluit heb ik op alles van de wisser stroom , van 1 kabel op alle drie wisser motor punten en dat is niet goed volgens mij? Zou het meer bij de zekeringkast kunnen zitten ?

hans4074 PRO, 1 jaar geleden

SW uitvoering met los te openen achter ruitje? Als je meet, meet je dan wél met ruitje gesloten i.v.m. massa?? Volgens mij loopt dit via het slot van het ruitje??? Plaats anders even de laatste 8 posities/cijfers van het chassisnummer, dan kan er gekeken worden naar het juiste elektrische schema.

Arnold555555, 1 jaar geleden

Ojee dat wist ik niet, ik heb met open ruitje gemeten .
Gister door mijn 5 zekeringen van 40 AMP geraakt als ik de achterruit verwarming aan zetten, ik ben nu een beetje de weg kwijt.........
Nummer is 43002537
Ik krijg zelf het idee dat er voorin de stroom niet goed zit, zou dat kunnen ?

hans4074 PRO, 1 jaar geleden

Even het elekrische schema erbij gezocht: Als je de achterklep opent, en je trekt voorzichtig de hemelbekleding iets naar beneden, dan zit er links boven in de hoek een 6 voudige zwarte stekker. Aansluiting 3 en 4 in die stekker = positie 3 is stroomdraad van de achterruitverwarming via zekering F10 in de BSI. Positie 4 is massa. Massapunt zit L achter de zijbekleding op de carrosserie. Hier zit ook de massadraad op van de ruitenwissermotor.
Ruitenwissermotor heeft een 3 voudige witte stekker: draad 521 op positie 1 in die stekker is de voeding voor de RW motor via zekering F11 in de BSI. De draad op positie 3 in de RW stekker is massa en gaat naar het genoemde massapunt La.
Verder naar onder (zo'n beetje achter het achterlicht in de kofferruimte) zit nog een 16 voudige zwarte stekker. Ook in deze stekker zitten de draden van/voor achterruitverwarming en ruitenwissermotor. Trek 1 van beide stekkers los, schakel de achterruitverwarming in en kijk wat er met je zekering gebeurd. Je kunt trouwens ook even een 21W lampje voorzien van een massa,- en voedingsdraadje met stekkertjes. je "prikt" beide draden in de 2 contactjes op de plek waar zekering F10 normaal in zit. Gaat de 21W lamp branden bij contact aan/ingeschakelde achterruitverwarming, dan zit er een massa kortsluiting in het circuit. Op het circuit van de achterruitverwarming zitten ook nog beide buitenspiegels verwarming.

Arnold555555, 1 jaar geleden

Hoi hans,
Deze info ziet er veel belovend uit.
We gaan zondag met vakantie , dus ik mag van de vrouw nu geen gekke dingen aan de auto doen.....😢
Als ik terug ben ga ik ermee aan de gang en laat ik weten of het heeft geholpen.
Voor nu alvast bedankt.

Arnold555555, 1 jaar geleden

Hoi hans, of iemand....!!
Ik heb alles los gemaakt.
Spiegels ook eruit.
Maar zodra ik op het knopje achteruit verwarming druk springt de zekering eruit.
HELLUP.....!!!

Arnold555555, 1 jaar geleden

Foto’s

. . .

Bas Rila, 6 maanden geleden

Hoi Arnold,

Wat is jouw status ??? Ik loop nu ook vast.

    Hoi Bas , ik was blij dat het een milde winter was. Ik Ben zelf tot de conclusie gekomen dat er iets mis is in het zekering kastje voorin, heb alle kabels naar voren los gehad, maar sluiting bleef. Maar daar ben ik nog niet aan begonnen ... Mocht jij verder komen laat het horen. Sterkte en ook veel plezier . - Arnold555555, 6 maanden geleden

Bas Rila, 6 maanden geleden

Alles echt helemaal nagelopen, meet spanning op de pennen bij de motor

Tussen pen 1 en 3 zou de motor moeten werken, maar alleen spanning tussen 1 en 2. Ook spanning tussen 2 en 3 beide gemeten op 14 volt. En mooiste is dit zelfs als de auto niet op contact staat. Ik twijfel op dit moment aan het relais, maar hoor het wel klikken (af en toe) maar weet niet waar het gemonteerd is.

Bas Rila, 6 maanden geleden

Bij mij is het opgelost... uiteindelijk vervangende kabelboom op de sloop gehaald. Wel van te voren doorgemeten !!! Na 45 minuten had ik weer een werkende ruitenwisser en achterruitverwarming. Helemaal blij. Hoop dat dit misschien ook de oplossing is voor de andere mensen.

Groet,

Bas Rila

Arnold555555, 6 maanden geleden

Dan ga ik dat ook maar proberen in de vakantie ...🤗

    Doe jezelf een plezier, neem de multimeter mee... meet eerst of de boom goed is alvorens je gaat demonteren... succes - Bas Rila, 6 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.