Peugeot 206: 206GTI uit 2001: storing 'Elektronische inbraakbeveiliging'

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 V16 GTI

Ik heb sinds enige tijd met grote regelmaat een auto die weigerd te starten. Op de display verschijnt de storing Elektronische inbraakbeveiliging. Heel soms verschijnt onder het rijden ook een fractie van een seconde de tekst 'Storing uitlaatgassen'. Nu is de auto diverse malen bij de garage geweest en is kabelboom gecontroleerd, zekeringkast gecontroleerd, transponderring bij het contact en de sleutel gecontroleerd en opnieuw ingeleerd. Nu is de storing enige maanden weggeweest, maar sinds kort weer terug. Nu viel het me op dat ik vlak voor dit gebeurde een Tomtom had opgeladen met de voeding via de sigarettenaansteker in het middenconsole. Het binnenwerk van deze aanstekerhouder zit enigzins los. Zou hier de oorzaak kunnen zitten?

danielbouwmeester

Geplaatst door danielbouwmeester (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

antoonio (0), 15 jaar geleden

[quote=danielbouwmeester]Ik heb sinds enige tijd met grote regelmaat een auto die weigerd te starten. Op de display verschijnt de storing Elektronische inbraakbeveiliging. Heel soms verschijnt onder het rijden ook een fractie van een seconde de tekst 'Storing uitlaatgassen'. Nu is de auto diverse malen bij de garage geweest en is kabelboom gecontroleerd, zekeringkast gecontroleerd, transponderring bij het contact en de sleutel gecontroleerd en opnieuw ingeleerd. Nu is de storing enige maanden weggeweest, maar sinds kort weer terug. Nu viel het me op dat ik vlak voor dit gebeurde een Tomtom had opgeladen met de voeding via de sigarettenaansteker in het middenconsole. Het binnenwerk van deze aanstekerhouder zit enigzins los. Zou hier de oorzaak kunnen zitten?[/quote]
het zou kunnen dat je accu tijdens starten onder de 10volt valt waardoor er een rare storing optreed je zou kunnen vragen om een nieuwe accu op proef?

danielbouwmeester (0), 15 jaar geleden

[quote=antoonio]het zou kunnen dat je accu tijdens starten onder de 10volt valt waardoor er een rare storing optreed je zou kunnen vragen om een nieuwe accu op proef?[/quote]
Ik vergat te vermelden dat ook deze reeds is vervangen, omdat de oude accu inderdaad wat terugzakte. Ook dit heeft echter niet to verbeteringen geleid!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum