Peugeot 208 2013: 208 GTI schakelen met weerstand, normaal?

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Ik weet niet goed hoe ik het volgende moet omschrijven, maar doe m'n best :)
Zo´n 7 weken terug heb ik aan de kust een mooie zwarte 208 GTI gekocht met 85000 op de teller incl 3 mnd garantie. Hiervoor reed ik ook een Peugeot 208 1.2 (minder sportieve, dat wel) en toen was het wat soepeler allemaal.
Heb vooraf veel YouTube filmpjes gekeken waar de GTI word getest en vaak hadden ze het over een super schakelbak, vandaar dat ik er vanuit ging dat dit gewoon echt soepel en zonder enige weerstand ging...
Met de proefrit vond ik al dat hij vrij rauw (met soms zelfs een schokje als je hem in de 1 zet) schakelde als je rijd. Dit is in alle versnellingen wel. Stilstaand met de motor stationair aan gaat soepel maar zodra de boel in beweging is moet je soms wat meer kracht zetten om hem in de versnelling te drukken. Schakel je dan 3x van de vrij naar de 3 bijvoorbeeld, dan is de 2e keer en 3e keer al een stuk beter dan de eerste keer.
Wat ook opvalt is als je de auto start in de 1e versnelling met de koppeling ingedrukt dat de auto een eenmalig een beetje schud. Ook zijn er wat lichtelijke trillingen voelbaar in het pedaal bij het intrappen.

Volgens de autogarage waar ik hem kocht was e.e.a. volkomen normaal gezien dit een sportievere koppeling is die geschikt is voor meer nm koppel. Ik heb de alom bekende testjes gedaan op de weg (met 60 vol gas in de 4 - liep mooi door) en stilstaand met de handrem (sloeg netjes af).

Is het nou inderdaad een standaard eigenschap van de GTI 6-bak, of is er toch iets versleten?

Merk verder weinig bijgeluiden en hij gaat ook altijd gewoon gemakkelijk in de achteruit. Ik neig ook meer naar dat het standaard is, maar toch voor de zekerheid de vraag gezien mijn voorzichtigheid met deze verder fantastische auto.

mikey2006

Geplaatst door mikey2006 , lid sinds 11 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 208 of stel zelf een nieuwe vraag.