Peugeot 307: 2.0HDi krijgt pas trekkracht boven 2500 toeren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0HDi 110pk

Deze 307SW verloor op een hete zomerdag op de snelweg opeens vermogen. In de weken erna trok de motor meestal pas goed vanaf 1900 toeren. Dat werd daarna 2300 toeren en nu is het 2500. Op sommige dagen draait de motor bijna normaal als hij eenmaal warm is. In stilstand kan de motor maximale toeren draaien, en de topsnelheid is nu ongeveer 170 waar het 190 hoort te zijn. Het lijkt er bijna op alsof er een verband is met de buitentemperatuur, op de meest hete dagen ging het het slechtst, maar gisteren ging het na een koude nacht ook erg slecht, ik kwam de hellende snelwegoprit nauwelijks op.

De computer is uitgelezen, en die geeft geen storingen. De auto kwam ook probleemloos door de APK vorige week. Brandstofverbruik is normaal. Alle slangen en afsluitingen zijn gecontroleerd. Als de turbo stuk zou zijn, zou ik altijd vermogensverlies hebben. De auto gaat volgens mij ook niet in noodloop, want bij voldoende toerental gaat hij juist weer lopen (als hij warm is). Als er iets met het roetfilter zou zijn, zou de computer dat zeggen. De olie en filters zijn 15.000km geleden vervangen. Bij een niet-specialistische garage zeiden ze dat het meerdere dingen zouden kunnen zijn (EGR bijvoorbeeld), maar ik heb het gevoel dat de specifieke klachten verraden wat het is, voor de expert.

Ik was vorig jaar € 2500 kwijt aan kleine reparaties totdat we er achter kwamen dat de brandstofpomp kapot was. Ik zou een of twee suggesties zeer waarderen om me nog een keer zoveel geld te besparen voor wat waarschijnlijk een goedkope reparatie is.

michaelblok

Geplaatst door michaelblok (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldtimer (0) PRO, 12 jaar geleden

bij deze motor zitten 2 smoorkleppen in de inlaatkanalen die vacuum bediend worden, kijk even of de achterste niet erg vervuild is van binnen, dat komt wel eens voor en blijft daardoor hangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum