Peugeot 306: 306 1.6i start soms wel soms niet!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Hallo,

Ik heb een probleem met onze 306 hij start soms wel en soms niet, uit laten lezen en daar kwam uit meld 552! dat de zender van de sleutel deffect zou zijn. wij dus nieuwe sleutel gekocht en ingeleerd... duur grapje want het probleem is er nog steeds. iemand hier ervaring mee en een idee wat het zou kunnen zijn??

Jaja75

Geplaatst door Jaja75 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (490) PRO, 12 jaar geleden

ik ken die melding niet overigens, maar ik denk dat deze verkeerd is begrepen en dat er iets heeft gestaan van signaal sleutel niet herkent oid. de kans dat dit probleem in de ontvanger zit (antennering om contactslot) is veel groter dan in de sleutel. en ook aanzienlijk goedkoper overigens.
waarom heb je om te proberen niet eerst een poosje met de reservesleutel gereden om te kijken of probleem dan weg bleef?

Jaja75 (0), 12 jaar geleden

Harry,

De sleutel met afstandbediening waren de knopjes van kapot dus dacht ik als leek zijnde ok misschien ligt het aan de zender in de sleutel wat er ook in de uitlees bon stond, met reserve sleutel nml ook de zelfde problemen ook soms wel soms niet starten. Waren de orginele 1ste sleutels nog dus dacht dat het probleem wel kon zijn. Bij Iriks zeiden ze dat dat dat ook het probleem kon zijn.
Die antenne in het contact slot kan dat ook alleen bij de peugeot dealer gedaan worden? of kan je die antennes gewoon ergens kopen en bij een andere garage laten doen?

Jaja75 (0), 12 jaar geleden

Het probleem is opgelost, heb een nieuwe antennering gehaald en erin gezet (inleren niet nodig) en nu al bijna een week geen problemen meer gehad!!

groet Jarno

Jaja75 (0), 12 jaar geleden

Hallo!!

Probleem is terug :(
ligt dus niet aan de antennering.. iemand enig idee? Hij heeft het zo'n 2 weken goed gedaan maar vandaag begonnen de problemen weer, als ik de deuren opslot en weer open doe en een beetje met de afstandbediening speel soms 5 minuten dan ineens start i weer kan toeval zijn of moet ik het in die hoek zoeken?? Als iemand een idee heeft hoor ik het graag.

Groeten Jarno

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Garage of dealer opzoeken die de juiste diagnose-apparatuur in huis heeft om te kijken waar de fout zit op moment van niet aanslaan door op dat moment de gegevens te bekijken van vrijgeven startblokkering en/of motor-info. k'Neem aan dat je bedoeld: niet aanslaan i.p.v niet starten.

Vandaag 306 1.4 óók van rond dat bouwjaar met dezelfde klacht....geen storingen aanwezig, startblokkering oké. Klant had op ons telefonisch advies de reservesleutel al geprobeerd, maar probleem bleef. We kregen de klacht in eerste instantie ook niet opgeroepen, het was elke poging starten en lopen, dus goed. Op een gegeven moment...bingo! Niet aanslaan.....diagnose laptop eraan en jawel...de temperatuur sensor gaf verschrikkelijk schommelende waarden aan tussen -40 en 50 graden. De temp. sensor vernieuwt, probleem opgelost. Dit is even een voorbeeldje om aan te geven dat zonder de juiste apparatuur dit soort storingen 1 grote, en wellicht dure, gok kan gaan worden.

Jaja75 (0), 12 jaar geleden

Hans,

Ok thnx voor de info, Ik laat hem wel opnieuw uitlezen in de hoop dat er iets uitkomt.
Als ik wat meer weet post ik het hier.

groeten Jarno

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum