Peugeot 306: 306 1.4 hapert bij gas geven

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 monopoint

Hallo,

Bij deze 306 1.4 monopoint het volgende probleem..

Klant wil uiteraard weinig kosten dus beetje lastige situatie.. Wanneer je rijdt met de auto heb je geen last zolang je gewoon constant rijd.
Wanneer je gas loslaat voor een kruising of iets anders en dan gasgeeft hapert de motor voor een seconde, het storingslampje gaat dan voor een seconde branden, en dan rijd hij weer gewoon verder.

Het is echt op te roepen door gas los te laten en dan weer plotseling gas geven.. Bij gewoon stationair draaien of contstant rijgedrag verneem je niets.

Systeem via knippercode uitgelezen geeft geen fouten.

Volgende gewisseld met goed lopende auto:

MAP sensor (want alleen bij belastingwisseling)
Compleet inspuitunit (GPS sensor)
Las om lambdasensor was gescheurd deze gelast.

Het rare is dat hij echt reageert op gasgeven. Jet lijkt dus echt op een elektronische fout. Bedrading gechekt op beschadiging.

4gaswaardes geven een goede co uitstoot maar wel een te arme lambda (1.3 )en te hoge co2 (4%) ook Hc te hoog (800) alles stat. gemeten.

Herkent iemand dit probleem? Punt is dat lamg zoeken eigenlijk te veel kost maar zo rijdt het ook voor geen meter.. Eigenlijk het bekende verhaal :-)


Alvast bedankt!

Op toeren komt lambda erbij maar co2 blijft hoog.

garageburgwal

Geplaatst door garageburgwal (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb het nog niet eerder meegemaakt in deze vorm maar bleek een defecte (dis)bobine te zijn.. Gaf een peikspanning met genoemde problemen tot gevolg.

Hans4040 (295) PRO, 12 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is, René.
Bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum