Peugeot 306: 306 slaat af

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Wij krijgen morgen deze 306 1.4 'gewoon' op benzine. Deze slaat steeds af bij het intrappen van de koppeling. Nu hebben wij al diverse keren het gasklephuis compleet gereinigd en 2 wkn terug hebben wij ook stationair motor vernieuwd maar euvel nog steeds niet verholpen.
Iemand nog een tip?

René

garageburgwal

Geplaatst door garageburgwal (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

T luteijn (0) PRO, 17 jaar geleden

Zoals als meer gezegt op dit forum, uitlezen etc. wannt gissen is missen en meten is weten.
Lijkt op defekte potentio meter maar dat weet je pas na het uitlezen of bekijken van de signalen van de sensoren die binnenkomen.

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Probleem waarschijnlijk al opgelost scheur boven lambda-sonde dichtgelast

T luteijn (0) PRO, 17 jaar geleden

Als u hem uitgelezen had, dan had u de storing mengsel regeling uitgelezen. De test apparatuur had u dan de goede weg gewezen.

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik kon er met m'n eigen apparatuur niet inkomen en mijn dealer had zijn apparatuur defect. Ik begin altijd met uitlezen maar soms wordt dat lastig vandaar deze oplossing

T luteijn (0) PRO, 17 jaar geleden

oke

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo ben ik weer!! Storing nog niet verholpen. Net even bij dealer geweest en geen foutcodes aanwezig. Motor slaat ong. 2x per dag af. Het volgende is gedaan:

Stat. regelklep vernieuwd. (en regelt ook mooi)
Stat. huis diverse keren gereinigd.
Scheur bij lambda sonde gelast.
Massa punten computer gereinigd.

Nu sloeg de motor spontaan af bij het loskoppelen van de plus voor de uitleesapparatuur. Ik denk nu dan ook dat het een spanningskwestie is op waarschijnlijk de computer. Ook daalt de motor erg in toeren bij het inslaan van de koelvin. Geeft het dubbelrelais weleens problemen?

René

amplifier (0) PRO, 17 jaar geleden

Controleer de massakabel van de accu naar de versn bak maar eens, die wil nog al eens breken bij de oogjes. En dit kan vanallerlei rare storingen geven. Toevallig ook geen verlichtingsproblemen of meters die rare dingen aangeven?? is maar een idee, we horen het wel!!

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze kabel al gedemonteerd en gecontroleerd maar bleek goed te zijn

peugspecialist (0), 17 jaar geleden

dubbel relais geeft inderdaad wel vaak problemen wat is sommige gevallen ook goed werkt is na het wissen de door peugeot voorgeschreven inleerprocedure toe te passen toni weet wel wat ik bedoel

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.