Peugeot 307: 307 1.6 16v 2005 koelvloeistof aftappunt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

Betreft een Peugeot 307 benzine 1.6 16-klepper van 2005;

Kan iemand aangeven waar het aftappunt zit van de koelvloeistof. Ik wil het systeem spoelen en verversen omdat men er waarschijnlijk 2 verschillende soorten bij elkaar heeft gedaan resulterende in bruine drap.
Ik wil het koelsysteem dus echt helemaal leeg maken, zit er een aftappunt op het blok en/of op de radiateur en waar kan ik deze vinden ?
Ook de vraag of er nog tips zijn tbv het ontluchten van het systeem, ik las al dat er een ontluchtingspuntje zit bij de thermostaat klopt dat ?

Welk type koelvloeistof hoort er in deze auto ?

Alvast bedankt,

hlaan

Geplaatst door hlaan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 11 jaar geleden

Voor het aftappen verwijder ik altijd de onderste radiateur slang aan de radiateurzijde. En er zit een aftapbout op het motor blok achter het olie filter. Die haal ik er eigenlijk nooit uit omdat ik alleen koelvloeistof ververs bij het vervangen van de waterpomp.(in combinatie met db riem). Dan loopt alles er via de waterpomp uit. Heb je een pm gestuurt met plaatje van de aftapbout.

Succes,

PT nieker

hlaan (0), 11 jaar geleden

Dank je PT nieker,

Plaatje heb ik ontvangen, ik kom er zo wel uit.
Ik ga er in de loop deze maand mee aan de gang.

hlaan (0), 6 jaar geleden

Opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum