Peugeot 307: 307 1.6 16v xsi ratelend geluid tijdens rijden ( versnellingsbak

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

hallo,

sinds gister heb ik last van een ratelend geluid tijdens het rijden. het gebeurt wanneer ik de koppeling laat opkomen en tijdens het gas geven in alle versnellingen. ook wanneer ik op de motor rem is het duidelijk te horen.

toen ik bij de garage kwam wist de monteur niet precies wat het kon zijn, na een rondje rijden en na het halen van een van zijn collega's (en ook daar weer een stukje mee gereden te hebben)hadden ze het over een defect / paar missers van tanden in de versnellingsbak. de hele bak moest vervangen worden en dan kwamen we toch al snel op een kostenplaatje van 2200 euro voor een ruilbak en dik 3000 voor een nieuwe. het vreemde is dat hij nog prima koppeld en schakeld net als ervoor, ik heb alleen een irritant geluid erbij. nu heb ik niet het vertrouwen hierin (omdat ze gelijk zeiden dat de hele bak vervangen moest worden en dan ook maar gelijk de koppelingsplaat mee te nemen) en omdat de auto pas 80.000 heeft gelopen, heeft een echte kenner misschien een suggestie wat het kan zijn? en wat zo'n geintje kan/mag gaan kosten?

ik ben jullie nu al dankbaar!

mcflowershave

Geplaatst door mcflowershave (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

staf (0), 16 jaar geleden

gaat het geluid weg bij indrukken van de koppeling. dan is misschien de butee stuk.

mcflowershave (0), 16 jaar geleden

ja dat is het geval. in zijn vrij heeft ie nergens last van. ook niet bij het intrappen van het gas dan. moet dat anders wel het geval zijn dan? en wat kost zo'n geintje met die butee dan?

dank alvast voor je reactie

berendonck (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat is een"Butee"??

sel (0), 16 jaar geleden

[quote=berendonck]Wat is een"Butee"??[/quote]
beetje op 'gegoogled' Butee is blijkbaar zoiets als "rollager"?

Treb (0), 16 jaar geleden

[i]butée[/i] zal druklager zijn lijkt me.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Als het geluid weg is na het intrappen van het koppelingspedaal is het een versnellingsbaklager of tandwiel en geen druklager want dat hoor je pas bij het intrappen van het pedaal.
Tja en revisie van een bak is niet voor iedereen weggelegt, vandaar de snelle reactie van `zet er maar een ruilbak in`.
Ik kan het weten, ik neem al jaren examens voor eerste monteurs af en daar is het vervangen van een schakelvork van een simpele Opel versnellingsbak al jaren de opdracht (die er zeker al 5 jaar staat )waar ongeveer de helft van alle toekomstige eerste monteurs op zakt.
`k ben gister weer geweest en was al weer teleurgesteld in het niveau.

hans4074 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=oldtimer]Als het geluid weg is na het intrappen van het koppelingspedaal is het een versnellingsbaklager of tandwiel en geen druklager want dat hoor je pas bij het intrappen van het pedaal.
Tja en revisie van een bak is niet voor iedereen weggelegt, vandaar de snelle reactie van `zet er maar een ruilbak in`.
Ik kan het weten, ik neem al jaren examens voor eerste monteurs af en daar is het vervangen van een schakelvork van een simpele Opel versnellingsbak al jaren de opdracht (die er zeker al 5 jaar staat )waar ongeveer de helft van alle toekomstige eerste monteurs op zakt.
`k ben gister weer geweest en was al weer teleurgesteld in het niveau.[/quote]
Ohw dan heb je vast en zeker ook een collega van mij gehad! 1 van de 3 geslaagden.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Zou best kunnen,ze krijgen allemaal nummers, ik stond trouwens gister niet bij de bakken maar ernaast bij wat elektische storinkjes.
Het ergste wat ik meegemaakt heb was 2 geslaagden,probeer ze altijd nog wel wat te helpen maar als ze na 2 of 3 tips nog niet snappen dan houd het voor mij ook op.Ik had gister eentje die toen ik vroeg wat hij aan het meten was het over volts had, terwijl de meter op ohm stond.Ach,hij was er pas voor de derde keer.
Maar we dwalen af,volgens mij is inderdaad de bak stuk, maar moet hij goed te repareren zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum