Peugeot 307: 307 cc dak wil niet meer open

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000

Beste forumleden ,

mijn naam is berny en ik ben in het bezit van een peugeot 307 cc uit 2004 2.0 177 pk .

heb het volgende probleem het dak van de auto wil niet meer open , krijg de volgende melding in mn scherm mechanisch gedeelte wegklapbaar dak defect .

heb mijn auto 3 dagen bij een garage laten staan die hebben hem uitgelezen niks kunnen vinden naar de peugeot garage geweest uit gelezen en konden ook niks vinden .

het volgende gebeurt er ik bedien mijn dak vervolgens die storing de ramen zakken ook niet hoor geen motortje draaien enz enz .


nou hoop ik via deze weg wat meer informatie te krijgen alvast bedankt ,

groet berny

berny ligtvoet

Geplaatst door berny ligtvoet , lid sinds 4 jaar geleden

10 Reacties

harry4203 PRO, 4 jaar geleden

er moet bijna wel een storing ergens in een dakschakelaar zitten, dit is prima te controleren dmv uitlezen en meetgegevens bekijken. kan me bijna niet voorstellen dat de dealer em uitleest, en dan zegt dat ie niks kan vinden. zo bijzonder ingewikkeld is zo'n dak nou ook weer niet.

berny ligtvoet, 4 jaar geleden

Beste harry , ik heb mijn auto bij een lokale garage gezet en die konden niks vinden . Die zijniet ermee naar een Peugeot garage geweest en die konden niks vinden op de computer. Nou ben ik benieuwd of het ook niet aan de dakschakelaar zou kunnen liggen ? Of hoe je dat kan testen anders zou het niet zo een heleuk dure grap zijn .

Alvast bedankt grt Berny

primera p11, 4 jaar geleden

Zijn ze echt wel bij peugeot dealer geweest?.
Ga zelf naar de peugeot dealer en laat em uitlezen.
Dan hoor je het uit de eerste hand.

berny ligtvoet, 4 jaar geleden

beste primera , de garage is wel bij de peugeot garage geweest dat kon ik zien aan de papieren die in de auto liggen . nou ben ik op zoek naar een dakschakelaar dit om te controleren of de dakschakelaar defect is , dat is het goedkoopste om even uit te testen .nou heb ik van iemand van de 307 forum een aantal schemas gekregen van het dak , alleen is dat voor mij abra cadabra helaas .vind het zeer frustrerend omdat die garages het niet kunnen vinden , als het de dakschakelaar niet is dan moet ik hem wel naar de peugeot garage brengen en waarscheinlijk veel kosten moeten maken . nou had ik ook gelezen dat je je accu alleen mag vervangen als je auto in slaapstand is dat ivm je bsi , en dat heb ik vorig jaar niet gedaan had een nieuwe accu gekocht los gehaald en nieuwe erin en klaar ???????


alvast bedankt groet berny

harry4203 PRO, 4 jaar geleden

nogmaals, er is dmv originele peugeot uitleesapp heel goed te achterhalen in welk gedeelte van het dak het fout gaat. dit kost echter wat meer tijd dan alleen ff snel uitlezen. en helaas is tijd geld. alleen het op de gok vervangen van onderdelen zoals bv een dakschakelaar kost nog veel meer. deze is overigens niet stuk, want bij bediening krijg je de storing, dus de schakelaar reageerd.

primera p11, 4 jaar geleden

Maar wat is er dan uitgekomen bij de peug dealer?.
Wat was hun diagnose dan?.
Dat er papieren in de auto liggen zegt niet zoveel.
Wat staat er op dat papier dan?.
Een dealer kan allerlei zelftesten/diagnose testen loslaten op dat dak.
Ik kan me niet voor stellen dat een dealer aan de hand van hun eigen software geen diagnose kunnen stellen.
Ik zou er zelf mee naar de dealer gaan.

Siem Bijman PRO, 4 jaar geleden

Berny,

er zitten een groot aantal zekeringen in dit systeem. Het zal ongetwijfeld bekeken zijn, maar dat kun je zelf nog wel checken.

In de motorruimte zitten 3 zekeringen, 2 van 60 Ampere en 1 van 20 Ampere. (F4, F5 en F6).

In het dashboard zitten 2 zekeringkasten en in de eerste zit zekering F28 van 40 Ampere die de vloeistofpomp aanstuurt vamn het vouwdak. In de andere zekeringkast zitten nog 3 zekeringen, F11, F4 en F15 van resp. 15 Ampere en 30 Ampere.

Verder nog een vrijblijvend advies van ons Problemcar-team:

Dergelijke storingen moet je eigenlijk door iemand laten onderzoeken die dit een uitdaging vindt. Het is zoals Harry en Primera zeggen geen heel ingewikkeld systeem en daarom hebben wij hier op het forum een aantal Specialisten op de landkaart staan die dit kunnen diagnoticeren. Vele malen goedkoper dan op de gok onderdelen vervangen in de hoop het probleem te vinden. Neem gerust eens contact met hen op om je probleem te bespreken.

Succes!

Johnnylontie@outlook.com, 6 maanden geleden

Wie kan mij helpen als ik dak open doe gaat het kofferdeksel uit de zij flapen ook maar de haken van de voorkant willen niet lossen wat kan ik doen ?

harry4203 PRO, 6 maanden geleden

Ten eerste een eigen topic starten, en om maar weer in herhaling te vallen een garage met psa software zoeken om de auto uit te lezen. en ik zeg het toch maar weer eens, je zult iemand ook de tijd moeten geven om diagnose te stellen, met ff een tester eraan hangen ben je er veelal nog niet.

    Oke ik kan het dak niet handmatig openen of wel mits ik geen handleiding heb van auto - Johnnylontie@outlook.com, 6 maanden geleden

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 PRO, 6 maanden geleden

Dit topic is 4 jaar oud, maar je kan hier even kijken;
http://public.servicebox.peugeot.com/APd...


selecteer Nederlands...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.