Peugeot 307: Airbag storing

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 80

Hallo, ik heb een airbag storing in mijn 307 HDI van 2002 (110 pk en ESP). Uit laten lezen en melding dat er een onderbreking is naar stuurairbag.
Al wat rondgesnuffeld op internet naar oorzaken hiervan en kwam iedere keer op de com 2000 uit. Vandaag deze gedemonteerd en helemaal uit elkaar gehaald. Het eea doorgemeten en geen onderbreking kunnen meten in flatcable, had hem daarvoor niet helemaal uit elkaar hoeven halen kwam ik later achter (kabels vanaf airbag zijn verbonden met stekkerverbinding achter op com 2000). Ik heb dus de stekkers van de airbag gehaald en de flatcable doorgemeten tot aan stekkerverbinding achterop com 2000 en geen onderbreking. Iemand idee waar ik nu moet zoeken? Airbag zelf?

Groet Bert

Berthdi

Geplaatst door Berthdi (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (670) PRO, 8 jaar geleden

deze storing wordt eigenlijk altijd veroorzaakt door de com 2000. weet wel dat een geringe weerstandsverandering het lampje al doet branden, dit is er niet gemakkelijk uit te meten.

Berthdi (0), 8 jaar geleden

Na montage een halve dag rond gereden zonder storing maar toch opeens weer de storing, misschien heb ik een toevalstreffer gehad met het doormeten. Ik weet nu in ieder geval dat niet de hele com 2000 gedemonteerd hoeft te worden om de flatcable te meten. Ik haal de stekkers achterop de com 2000 los en haal de airbag uit het stuur. Ik meet dan de blauwe en de groene beide door en zal tijdens de meting eens aan het stuur draaien. wordt vervolgd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.