Peugeot 307: 307 SW koffer slot sensor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel

De boorcomputer van mijn 307sw geloofd dat de achterklep niet dicht zit terwijl dit wel het geval is. Ik neem aan dat de sensor defect is of niet registreert dat de klep dicht is. Bijkomstig probleem, doordat de computer geloofd dat de klep nog open is laat hij niet toe dat de auto afgesloten wordt. De centrale vergrendeling springt gelijk weer open.

Hoe is dit op te lossen? Waar zit de sensor die registreert dat de klep dicht zit? Kan ik deze sensor "voor de gek houden"?

Renze

Geplaatst door Renze (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik denk dat je dit moet gaan zoeken in de bediening waarmee je de klep opent, dus net boven de nummerplaat of het slot mechanisme onderaan in de klep. Controleer of het plaatje (de opener) goed gangbaar is en anders de bekleding aan de binnenkant van de kofferklep eraf en de stekkers van deze beide onderdelen (opener en slotmechanisme) controleren. Kijk of er toevallig geen vocht inzit.

Renze (0), 11 jaar geleden

Het probleem lag uiteindelijk in het slot, het mechanisme onderaan op de klep. Het slot zit met een stekker verbonden aan de boordcomputer. Deze stekker was vochtig geworden door het mooie Nederlandse lente weer van vandaag, zoals hans 4047 al aangaf.
Slot gewisseld, 35 euro en alles werkte weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.