Peugeot 307: 307cc dak rammelt abnormaal veel

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb nu sinds 2jaar een 307cc 1.6benzine
Km ongeveer 65000km

Blijkbaar zou het normaal zijn dat deze wagen hier en daar wat kraakt, zeker op onze geweldige wegen
Nu de laatste tijd is het kraken/rammellen van het beweegbaar dak toch wel wat veel en luidruchtiger geworden
Ik stel vast dat het vooral in de sluiting van het raam en dak zit, als ik tegen de binnenbekleding druk tijdens het rijden is het minder tot nagenoeg verdwenen, deze zit ook wat losjes naar mijn mening, maar zelfs met nieuwe vasthechtingspunten blijkt het niet te lukken(oudere waren wat uitgesleten)
Wie kan hier een oplossing voor bieden?

Een tweede probleem steld zich met het computerscherm onder de voorruit, deze begint echt een zelfstandig leven te lijden bij hoge temperaturen in de wagen, geeft bv verschillende foutcodes aan achteruitrij geluid blijft permanent piepen ook al staat er niets achter je
Dit gebeurt enkel als de temperatuur in de wagen hoog is opgelopen, anders werkt hij normaal
Wie hier iemand raad mee?
Alvast bedankt!

kletske001

Geplaatst door kletske001 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat je kunt proberen om het rammelen/kraken te verminderen: LOPENDE MOTOR!!......bedien het dak zover tot deze halfweg open staat, pak een potje of blikje vaseline en pak een lap. Smeer m.b.v. de lap een DUN!! laagje vaseline op de rubbers boven de voorruit en het rubber tussen dak en ruit-deel. Eventueel kun je de rubbers aan de zijkanten ook behandelen. Verder kun je alle scharnierpuntjes van de dakconstructie smeren. Kijk ook naar het centreer nokje tussen dak en ruit-deel, eventueel voorzien van stukje plakvilt. Mijn ervaring is dat vaseline beter werkt dan siliconen-spray, maar doe het dun aanbrengen. Denk er ook om dat je tijdens deze handelingen DE MOTOR LAAT LOPEN, dus OOK als het dak halverwege open staat. Doe je dit niet, dan is het dak z'n positie kwijt en heb je een probleem.

Je andere opgegeven probleem lijkt op een defect aan (1 van de) parkeersensoren = dealerwerk met in ieder geval uit laten lezen.

kletske001 (0), 12 jaar geleden

Dank voor de tip hans
ga dit nu zeker eens proberen

Maar centreer nokje tussen dak en ruit-deel snap ik niet goed wat je daar me bedoelt

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je het dak in de half open stand gezet hebt, zie je aan de achterzijde in het midden van het dak-deel een nylon blokje met een lipje. Dit is de centreer-nok. Als hier geen stukje plakvilt op zit, kan dit ook gaan kraken door onder het rijden wringen van dak-deel t.o.v. ruit-deel.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.