Peugeot 308: 308SW 1.6 VTI in noodloop

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 VTI

Mijn 1 week oude 308SW is er na 750 km mee gestopt. Auto rijdt niet harder dan 40. Hele waslijsten met storingsmeldingen. Kent iemand dit probleem. De auto staat al 2 dagen bij de garage en die kennen het probleem niet.
Storingsgeheugen geeft o.a. Bypassklep luchtfilter sluiting naar massa, Variabele kleplift sensor geen signaal en nog een reeks meldingen welke niets met het lopen van de motor te maken hebben zoals ABS storing, Airbag storing etc.
UIteraard is dit garantie..

master

Geplaatst door master (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

de auto kan max 40 omdat de variable klep l;lift sensor een storing heeft ;)

lmaar als het garantie is niet druk om maken :)

master (0), 14 jaar geleden

hej citroënmonteurtje, komt dit vaker voor dan bij de 1.6 VTI (zelfde blok als bij de C4 zeker)?? Bij de Peugeotdealer hebben ze geen idee waar ze eerst mee moeten gaan aanvnagen. Ze gaan maandag met ondersteuning van Peugeot Support de 'behandeling'starten.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

nee, nog niet mee gemaakt, de VTi en THP moteren zijn in samenwerking van PSA en BWM ontwikkeld. Ik heb het wel eens op curcus gehoord, als de variable klep stelling niet goed werkt kun je maar ongeveer 20-40Kmh, ze zullen het dus moeten zoeken of in de bedrading (stekkers oid), de stel motors, of regeleenheid.


Variabele kleplift sensor storing, laat ze de stel motor goed testen kan zijn dat deze niet helemaal goed werkt ! heeft de motor wel goed gelopen bij aflevering en de tijd dat je hem had ?
Waneer zat de storing er in ? wat waren de omstandigheden ?


zelfde blok als bij de C4 zeker


deze zit bij Citroën in de C4, C4(Grand) Picasso , C3 picasso en volgend jaar in de nieuwe C3

master (0), 14 jaar geleden

de motor heeft goed gelopen, althans ik merkte er niets raars aan al klonk de motor rauwer dan mijn 307SW 1.6 die ik hiervoor had.

De storing ontstond toen ik de auto starte. De motor ging op 2000 toeren stationair lopen. Ik dacht eerst dat dat voor de airco was ofzo. Toen ik wegreed dacht ik dat tie in zijn 3 stond omdat hij niet trok maar nee het was echt zijn 1. Toen auto stilgezet (helemaal uit) en opnieuw gestart maar het probleem ging niet weg. Ik was 2 km van huis en ben met 40 in zijn 2 naar huis gesukkeld. Bijna thuis kreeg ik de melding storing emissie systeem in de boordcomputer en kort hierna ging ook het waarschuwingslichtje branden op het dashbord. Thuis aangekomen heb ik hem uitgezet en na 15 minuten nog eens geprobeerd maar het euvel bleef. Toen Peugeot assistance gebeld en die waren er binnen 10 minuten maar konden niets doen. Ze hadden een lange lijst fouten in de computer staan na het uitlezen. Toen werd het een slepertje. Ik hoop dat ze maandag het euvel wel gaan vinden!

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

tja enige wat ik kan zegge nheb gedult (ik heb een berlingo met pech op het werk staan, was 3 weken oud toen ik hem kreeg, staat nu alweer een maand stil (volgens mij ach ja kan gebeuren ....)

master (0), 14 jaar geleden

De garage heeft al veel zaken uitgezocht in samenwerking met Peugeot Nederland. Helaas nog geen mooi lopende 308SW! Het probleem blijft er vooralsnog inzitten.

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Het zijn mooie auto's, maar elektronisch geen toppers, en dat zal altijd bij dit merk horen zoals zand in de woestijn.
Gelukkig is het garantie!.
Maar leuk is anders.
En aangezien dit model nog niet zo lang op de markt is ben jij proefkonijn.

master (0), 14 jaar geleden

De dealer belde dat hij het weer deed. De Nokkenasverstelmotor en een sensor zijn vervangen en het probleem zou verholpen moeten zijn. Morgen ochtend mag ik hem ophalen. Ik hoop dat hiermee de case is afgesloten!

master (0), 14 jaar geleden

Auto zojuist opgehaald. Alles lijkt weer OK.

Jaap Jansen (0), 14 jaar geleden

@ primera p11, wat een waarde oordeel.... op basis waarvan? Vooroordeel?

Groet,

Jaap

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Jaap Jansen]@ primera p11, wat een waarde oordeel.... op basis waarvan? Vooroordeel?

Groet,

Jaap[/quote]
Dit was niet de vraag van de TS. Daarom topic gesloten ook omdat het probleem van de TS opgelost is nu.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.