Peugeot 406: 406 handrem terugstellen (versie met schijf)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Ik las ergens dit bericht:

Quote:
<>:
De handrem werkt inderdaad met trommels, hier zit ook een stelmechanisme. Er zit een gat in de trommel (even dopje weghalen) en als de schijf in de juiste positie staat zie je een tandwieletje. Dit zo draaien totdat de schijf blokkeerd en dan het wieletje 6 tandjes terug zetten. Dat zou het stellen moeten zijn. Mogelijk is er toch meer aan de hand met het mechanisme wellicht even de schijven eraf.
Unquote.

Kan iemand mij vertellen de locatie (uur) van dit tandwieltje? Heb het dopje verwijdert maar zie alleen op ~ 13.00 en 19.00 een soort schroefje; waarschijnlijk v/d bevestiging van de remschoentjes. Kan het tandwieltje niet vinden.

Een schetsje oid zou ook fantastisch zijn.

Kokkie-406

Geplaatst door Kokkie-406 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

JdeP (10), 14 jaar geleden

Misschien dat iemand het kan aanwijzen met behulp van deze foto's,ik weet het niet. [url=http://www.forum-auto.com/pole-technique...]klik[/url]

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Op de geposte foto's is het tandwieletje niet te zien. Ik denk dat een ander type stelmechanisme is.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

de op een na onderste foto dus net voordat die nieuwe schijf erop zit zie je rechts dat stelfschroefje zitten,je ziet het niet helemaal maar dat is de lokatie,je ziet links dat mechanisme zitten en precies daartegenover

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Hier (http://peugeot406coupe.nl/forum/viewtopi... staat het helemaal uitgelegd met foto's en al. Ik web geen zin om alle foto's te kopieren maar om je een idee te geven:

[img]http://home.planet.nl/~cheng058/Other/Ac...[/img]

[img]http://home.planet.nl/~cheng058/Other/Ac...[/img]

Kokkie-406 (0), 5 jaar geleden

Tis al heel lang geleden...maar dit was idd wat ik ook heb gedaan....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.