Peugeot 406: Auto slaat niet aan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Ik heb mijn motorblok vervangen en krijg de auto niet aan de praat. Hij draait wel rond, maar slaat niet aan. De brandstofpomp doet het niet bij contact aan. Met spanning erop (via accu) draait hij wel, maar bij de brandstofrail komt er geen benzine uit. Er komt in eerste instantie wel brandstof in, maar met afgekoppelde aanvoer en retour komt er geen brandstof.
Het lampje voor het overschakelen van gas naar benzine en omgekeerd (rood is benzine, groen is gas) brand ook niet met contact aan (ben ik wel gewend). Als ik contact aanzet hoor ik de pomp (gas) ook niet.
Brandstofrelais?
Graag tips of ingevingen!.

Prutser Kris

Geplaatst door Prutser Kris (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Prutser Kris (0), 14 jaar geleden

Ik heb het elektrisch schema nagekeken en het lijkt erop dat de relais kapot moet zijn. Ik herinner mij ook dat het relais herrie maakt toen ik de auto voor het eerst op contact zette. De startblokkering heb ik er al eens afgehaald (stekker losgehaald tijdens het draaien). Dus het lijkt me of geen aarde of een defect relais. Tips zijn nog steeds welkom, net als het mogelijke onderdeelnummer van het relais.

306 cabrio (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik kan 1 relais terugvinden dat met de startonderbreker te maken heeft en die zit in de motorruimte en paars met onderdeelnummer 655568.

Prutser Kris (0), 14 jaar geleden

Dat relais is het niet denk ik. Wat jij beschrijft is hetzelfde relais als gebruikt wordt tussen de ventilateurs. Het is een 15 stekker relais met het volgende opschrift: Bitron 240107. Het relais wordt in meerdere auto's gebruikt, maar ik moet nog even uitvogelen hoe ik die allemaal kan vinden.

sqw111 (0), 14 jaar geleden

Als het relais defect blijkt informeer dan eens bij ECU Repair Centre in Helmond zij kunnen deze repareren, wellicht kunnen ze ook aanwijzingen geven hoe te testen/diagnose stellen?

Prutser Kris (0), 14 jaar geleden

De auto is naar Peugeot dealer geweest en die stelden de diagnose kapotte computer,maar bij monteren gedeblokkeerd exemplaar (zonder stekker toetsenbord) hetzelfde probleem....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.