Peugeot 406: aircoprobleem peugeot 406

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Collega's het volgende.

Ik heb het volgende probleem, de aircopomp krijgt geen spanning als men de knop bediend, de vulling is in orde, het veelbesproken relais in de bsi heb ik al vervangen door eentje van farnell.
Het opmerkelijke is ook dat de tempereatuurmeter binnen in de auto van de koelvloeistof niet uitslaat. de sensoren heb ik vervangen, het lijkt mij dat de bsi de airco niet vrij geeft als de temperatuur niet bekend is.
wie heeft dit probleem al eens meegemaakt cq. opgelost.

hopende dat jullie even kunnen meedenken.

sjaak10927

Geplaatst door sjaak10927 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sjaak10927 (0) PRO, 14 jaar geleden

Goedemorgen

Heeft niemand een idee ?

Nico_den_Haak (0), 14 jaar geleden

Hallo Sjaak,

Je hebt de sensoren al vervangen. Ik zou de auto eens uitlezen, en kijken hoe de daadwerkelijke parameters van de beide temp sensoren zijn volgens de diag. Je hebt dan een idee of er onzin weergeven word, of dat het wel klopt. Het instrumentenpaneel hangt in een mux van netwerk, samen met o.a. de airco en BSI. Dus je redenering dat de airco geen toestemming zou krijgen omdat de temp meter op het instrumentenpaneel niet werkt, klinkt mij best logisch in de oren. Met de diag van Peugeot kan je volgens mij in het instrumentenpaneel de temp uitlezen. De andere temp sensor zal je vermoedelijk kunnen uitlezen in de motor ecu. Iets moet daar toch niet kloppen? Dat de meter niet werkt vind ik op zich erg verdacht en een duidelijke aanwijzing.

Een open deur wellicht, niet gewoon een gecorodeerde stekker in de buurt van de sensor?

Succes,

Groet,

Nico.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.