Peugeot 406: 406 hdi 2000, motor houdt licht in bij bepaalde toerentallen.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

de motor van mijn 406 houdt al langere tijd licht in rond de 1700 toeren, met name bij niet teveel gas geven (ofwel rustige rijstijl). nu lijkt dit probleem zich ook naar een wat hoger toerengebied te verplaatsen tot net boven de 2200 toeren. ik heb al geprobeerd met een "dope" in de brandstof de motor inwendig te reinigen, maar het resultaat daarvan is niet echt merkbaar.
buiten het feit dat er af en toe wat roet uit de uitlaat komt (alleen zichtbaar in het donker in het licht van de achterligger) valt verder me weinig op; geen controle lampjes e.d., geen problemen bij de apk gehad.
herkent iemand dit probleem, heeft iemand een oplossing?

Arie Veld

Geplaatst door Arie Veld (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

lijkt mij een UGR verhaal, is dit een 90 of een 110 pk uitvoering?

Arie Veld (0), 16 jaar geleden

het is een 90 pk uitvoering.
wat verder nog opvalt is dat het probleem zich niet voordoet als de motor koud is. pas bij het opwarmen van de motor komt het inhouden om de hoek kijken.
trouwens, waar staat UGR voor?

sel (0), 16 jaar geleden

[quote=Arie Veld]..., waar staat UGR voor?[/quote]
Uitlaatgasrecirculatie.
Een UGR is een systeem dat de uitlaatgassen onder bepaalde omstandigheden terug de motor instuurt,dit voor schonere uitlaatgassen, dit wordt ook wel EGR genoemt "uitlaatgas recirculatie systeem"..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum