Peugeot 406: 406 hdi

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: hdi 110 pk

Wie kan mij helpen aan een oplossing voor het volgende probleem.;

406 hdi bwj 2001. rijdt verder prima, na terugkomst van vakantie +/- 2400 km gereden,

wilde motor niet aanslaan na een aantal keren 4x proberen sloeg motor zonder verdere afwijkingen aan. Nu komt het regelmatig voor dat motor inhoudt / hikt, lijkt alsof er iets in/uitschakelt. Dit komt voor bij warme motor, maar regelmatigere in de opwarmfase. Motor lijkt voor mijn gevoel ook minder zuiver te lopen. En mist iets vermogen. Vooral in de lagere toeren rond de 1800-2200 toeren voel je dan een lichte hapering, lijkt alsof er plostseling tegenwind is. deze hapering heb ik ook een keer gevoelt en gezien bij stationair draaien, toerenteller sloeg iets naar beneden, motor ging daarna ook zichtbaar hoger in stationair toeren draaien.
Vanmiddag viel mij ook op dat airco pas koude lucht ging blazen toen motor op bedrijfstemperatuur was. Daarna heel de weg ongeveer 60 km goed gewerkt.
brandstofverbruik is niet veranderd.

totaal 178000 km gereden, gebruikelijke al verv.: kopp, vliegwiel, poelie al verv.

Onder de motorkap verder geen afwijkinge gezien alleen dat volgens mij de ugr klep erg nat is van olie, maar dit is niet anders dan 3 jar geleden toen ik deze auto aanschafte.

cpkreeft

Geplaatst door cpkreeft (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

papie (0) PRO, 16 jaar geleden

is de kabelbundel die van de motor vertrekt niet beschadigt op de plaats van de steun rechts voor

cpkreeft (0), 16 jaar geleden

Update.: vi, storingsgeheugen laten uitlezen. Geen. Overleg met monteur bleek dat de interval voor de 1e 406 hdi voor vervanging van het brandstoffilter was veranderd naar om de 20.000 km. Bij mij zat deze er 28.000 km in. en inderdaad deze was erg vervuild. Deze vervangen en inderdaad zijn de problmen op dit moment weg.

Bedankt voor de reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.