Peugeot 407: 407 benz. afslaan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 16V

Mijn Peugeot 407 (2.2 16V benz. automaat 2006 90.000 km. laatste 8 van het chassisnr. 21391854) heeft onderstaande problemen:

1) Als ik de auto koud start slaat hij direct aan en loopt mooi rond op alle cilinders als ik hem echter in de D of R zet dan loopt de motor zeer onregelmatig en slaat soms helemaal af, de motor reageert dan ook heel slecht op het gaspedaal. Kan het gaspedaal helemaal tot en met de kick down intrappen en reageert dan ik één keer. Als ik maar een paar honderd meter heb gereden loopt hij stationair weer mooi rond maar het slecht reageren op het gaspedaal komt met warme motor af en toe ook terug (vooral als het toerental tot onder de ± 1.500 is gezakt).

De gasklep heb ik al gereinigd evenals de sensor die direct onder het gasklephuis zit, is dit de luchtmassameter of een inlaattemperatuursensor? Dit heeft echter niet mogen helpen, onlangs heb ik er een brandstof systeem reiniger van Forte in gegooid maar dit helpt ook niet.

Het display geeft geen storingsmeldingen

Het slechte reageren op het gaspedaal deed hij al langer (zonder afslaan) voor het slecht reageren op het gas en voor het probleem in punt 2 ben ik bij de dealer geweest. De dealer gaf toen aan dat het slecht reageren waarschijnlijk op te lossen is met een nieuwe gasklep (zou elektrisch defect zijn GEEN foutcodes) maar dit is een behoorlijk dure reparatie en ik wil dit wel doen als het dan maar opgelost is. Logisch zou ik zeggen als het een elektrisch probleem is moet hij toch altijd slecht reageren.

Heeft iemand met bovenstaand probleem ervaringen of nog ideeën wat het anders kan wezen?

2) Als ik de Cruise Control op "Limit" zet verschijnt de volgende foutmelding "Storing snelheidscontrole" (deze storing had hij al voor het afslaan van hierboven), de cruise control stand werkt wel goed. Bij de dealer zijn de foutcodes uitgelezen en volgens hun is de Cruise Control schakelaar defect => komt iemand dit bekent voor?

3) Na een reparatie aan de nokkenasversteller geeft de bak heel af en toe een storing, P t/m D (4-bak) gaan branden en hij geeft dacht ik ook een melding over Snelheidscontrole (dit weet ik niet helemaal zeker het is nl. al weer tijdje geleden). Als ik het contact en de bak in N zet kan ik hem overnieuw starten en is de foutmelding weg.
Voor de reparatie aan de nokkenasversteller had ik dit nog nooit gehad, de dealer gaf aan dat zodra de auto aan de laptop gaat alle software wordt geupdate en dat in de nieuwe software van de bak een foutje kan zitten.
=> Komt iemand deze fout bekend voor en klopt het verhaal van de dealer want dat zou betekenen dat de problemen met weer nieuwere software (als deze er is) is op te lossen?

Hopelijk kan iemand mij HELPEN

dirk.rosendal

Geplaatst door dirk.rosendal (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

1-Heeft de dealer na het updaten van de software (van de motor ) de gasklep wel op nieuw ingeleerd ? De sensor onder de gasklep is de de gecombineerde inlaattemperatuursensor/map sensor. Een lucht massameter heeftie niet.
2- Het kan heel goed dat de cruisecontrol schakelaar defekt is.

3- Zijn er met betrekking tot de automaat storingscodes uitgelezen ? De snelheidsregelaar van uw auto wordt namelijk altijd uitgeschakeld als er een storing in de motor of de bak ontstaat.

dirk.rosendal (0), 12 jaar geleden

PT nieker bedankt voor je reactie

1) Het updaten van de software is ruim een half jaar geleden gebeurt en het afslaan is nu ruim een maand een probleem, het slecht reageren op het gaspedaal al wel langer. Ik kan me echter niet herinneren of dat direct na de software update is gekomen. Maar het is misschien sowieso handig om het gaspedaal opnieuw in te leren?

2) Ja, maar er bevonden zich geen foutcodes. Volgens de monteur kan ik het beste komen op het moment deze storing actief is (dus niet uitzetten maar naar de garage rijden).

Groeten,

Dirk

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

1,Zeker als de gasklep gereinigd is moet je altijd de gasklep inleren.

2,lijkt mij ook een goed idee.

dirk.rosendal (0), 12 jaar geleden

Vanmorgen nog gereden en wat dingen uit geprobeerd. Wat mij nu opvalt is dat de motor geen terugval in toeren heeft als ik hem in D of R zet blijft ook mooi rond lopen echter zodra ik het rempedaal loslaat en de auto gaat rijden begint hij te "horten en storen" en zakt het toerental soms zover dat hij afslaat.

dirk.rosendal (0), 12 jaar geleden

PROBLEEM OPGELOST

Allereerst iedereen bedankt voor zijn reactie(s)!

Na nogmaals verschillende zaken gecontroleerd te hebben (vacuumslangen, temp.zender enz.) afspraak gemaakt bij Peugeot dealer Versteeg Buurman in Voorthuizen.

Hebben zowel de motorregeleenheid en versn.bakregeleenheid voorzien van de laatste software (motor had nog de 1ste software) en alles weer ingeleerd incl. de gasklep.

Reageert nu op gaspedaal zoals hij nog nooit gedaan heeft, bij rustig rijden schakelt hij vlot over en bij flink doorrijden trekt hij verder door en schakelt hij niet direct over (hangt meer aan het gas).

Snel en prima geholpen bij Versteeg Buurman (eerst even overlegd wat ze gingen doen), hopen dat de foutmelding uit de bak nu ook wegblijft

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.