Peugeot 106 1.5D: 5de versnelling schiet terug

Bouwjaar: 1995



Wanneer ik naar de 5de versnelling schakel, schiet de versnelling vrijwel meteen terug naar z'n vrij. De versnelling blijft dus niet hangen. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Wat moet ik uitsluiten voordat ik de versnellingsbak moet vervangen of iets dergelijks??

Ylias

Geplaatst door Ylias (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Santa (0), 19 jaar geleden

Hallo Ylias,

ik heb dit probleem gehad met een 205. Deze schoot steeds uit zijn 2e versnelling. Nadat de schakelstangen weer waren schoon/gangbaar gemaakt c.q. afgesteld, was het probleem verholpen. Mocht dit bij jou geen oplossing bieden, dan kan het probleem ook nog in de versnellingsbak zelf zitten.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ben bang dat je de tandwielen en de synchromesch van de 5e versnelling zult moeten(laten) vervangen.

stefan11111 (0), 19 jaar geleden

als het goed is kun je na het linker wiel en de wielkuip te hebben verwijderd, het deksel van de versnellingsbak afhalen en dan komt de 5de versnelling te voorschijn. nu kun je al veel zien om een diagnose te stellen en evt. tandwiel en synchromeshring verwijderen en controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum