Peugeot 106: onregelmatig lopen en motormanegmentlampje brandt soms

Bouwjaar: 1995

hoi, mijn 106 xsi uit 1995 met een MM8p injectie systeem loopt soms te hard stationair en haalt dan erg (hoog/laag) en soms loopt hij te zacht stationair (slaat bijna af) en kruipt dan weer omhoog naar +/- 950 toeren. ook gaat het diagnose lampje soms op willekeurige momenten branden (paar minuten) als de motor warm is.na uitlezen gaf hij alleen lambda lus onderbroken aan.
ik heb de lambda-sonde vervangen het gasklephuis al eens schoongemaakt, slangetje van de map-sensor doorgeblazen en de accuklem bij warme motor al eens los gemaakt.
het stomme is dat het probleem zich niet altijd voor doet en de motor dan heel netjes loopt.
wie heeft hier ervaring mee en heeft ideen die ik nog uit kan voeren om het probleen te verhelpen??

stefan11111

Geplaatst door stefan11111 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Bobine wisselen? Is die storing er wel uit?Wat geeft hij als je hem uitleest met brandend lampje(draaiende motor)?

stefan11111 (0), 19 jaar geleden

op het moment dat ik aan het rijden ben gaat het lampje wel eens branden en heb ik geen uitleesapperatuur bij me. ik heb de storing gewist,maar hij komt er elke keer weer in als het lampje heeft gebrandt.bobine?? verklaar u nader??!!

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

bobine kan de oorzaak zijn van allerlij onverklaarbare storingen en dan vooral van die die bij het uitlezen geen storing in de computer geven terwijl wel het lampje heeft gebrand. Maar toch moet je steeds als het lampje heeft gebrand uitlezen en deze storing ook verhelpen alleen wissen repareerd de auto niet...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum