Peugeot 106: Slechte koude start

Bouwjaar: 1991

Mijn 106 1.1i start slecht bij lage temperaturen. Hij slaat vaak wel direct aan maar loopt dan niet op vier cilinders. Soms slaat hij uit en als ik dan opnieuw start verzuipt ie.
Bougies, kabels, rotor en verdeler kap zijn reeds vervangen door originele exemplaren.
Bij dit type blijkt er een storing in het motormanagement te zitten waardoor de koude start zo slecht gaat. Er is een interface voor te krijgen maar dat is mijn 106je niet meer waard.
Ik ben op zoek naar de goedkope oplossing, heb iets gevonden over een weerstand parrallel op de koelwatertemperatuursensor. Wie kan mij de exacte details geven.
Ik ben elektronica hobbyist, dus als ik de juiste waarde en het vermogen van de weerstand weet en de plaats waar ik deze moet aanbrengen, dan kan ik dit zelf doen.
Als er een andere oplossing is, dan is deze heeeel welkom!!
Help a.u.b. het wordt weer kouder en ik moet op mijn auto kunnen vertrouwen.

Jeroen785396

Geplaatst door Jeroen785396 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

1/4 watt 100ohm parrallel aan de temperatuursensor van het motormanagement( de blauwe sensor onder de ontsteking, het kan ook zijn dat hij van ouderdom groen ziet).

Jeroen785396 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de info, ik zal het zo snel mogelijk proberen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.