Peugeot 106: Start niet meer

Bouwjaar: 1992

Mijn v-snaar piept al een tijdje. Vanmiddag bij het wegrijden na het starten hoorde ik een raar krakend/knallend geluid onder de motorkap vandaan komen. Ik kon wel gewoon verderrijden. Nadat ik de sleutel uit het slot had gedraaid en nog een keer probeerde te starten lukte dit helaas niet meer. De accu deed het nog wel; de verwarming, signaallampjes, ed. gingen nog wel gewoon aan namelijk. Maar na de sleutel helemaal te hebben omgedraaid gebeurde er niets. Er kwam niet eens een klikje of iets dergelijks. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn? De v-snaar zit er trouwens nog wel gewoon op, deze is er niet af gelopen. Is de startmotor wellicht defect?

Marieke7189

Geplaatst door Marieke7189 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Marieke7189 (0), 19 jaar geleden

nog even een aanvulling op mijn berichtje:

het wilde ook nog weleens gebeuren dat nadat ik de auto van het contact had afgehaald en weer opnieuw startte en dan weer het contact eraf (sleutel al uit het slot dus) de auto begon te stotteren, hetzelfde geluid als wanneer een auto niet wil aanslaan. Nadat ik alle pedalen een keer had ingetrapt stopte het... en de sleutel had ik dus al uit het contact.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat je contactslot stuk is... tenminste dit denk ik op je aanvullen...
Ook zou ik ff de aarding van je motorblok naar je motorhuis (de autozelf dus, het metaal) controleren, dan krijg je motor namelijk geen - pool meer dus start ook niet...

De knal kan ik niet herleiden....

hobby-monteur (0), 19 jaar geleden

ik zou je toch met klem aan willen raden een specialist te vragen hiernaar te kijken,knallen en kraken,dat kan niet goed zijn.
ik zou wel wat kunnen bedenken,maar ga er maar van uit dat het geld gaat kosten.
vraag me wel af of dat piepen er iets mee te maken heeft.
is je dynamo heel toevallig ook vastgelopen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum