Peugeot 807: 807 sloeg af en is wil niet meer aan!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2 HDI

moter sloeg spontaan af, gaf aan dat er iets mis was met uitlaatgasresirculatie. Roetfilter vervangen en dieseldope bijgevuld. Sensor tankdop ,nokkenas en krukas vervangen.
Boordcomputer vervangen en nog doet hij niets. Een week voor dit was de krukaspoelie stuk en is vervangen. Auto staat al bijna 2 weken bij Peugeotdealer. Er staat 118.000 km op de teller. Wie weet raad????

tootje

Geplaatst door tootje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Is de HDI-pomp al gecontroleerd of die voldoende opbrengst heeft??

tootje (0), 17 jaar geleden

Het verhaal heeft inmiddels een vervolg gekregen. Vanmiddag kwamen ze erachter dat de distributieriem gebroken was. Volgens Peugeot moet dat al zo geweest zijn toen we de auto daar neer zetten. Maar de motor draaide rond zonder aan te slaan, maar kan dit met een gebroken distributieriem????

dgm (0), 17 jaar geleden

[quote=tootje]Het verhaal heeft inmiddels een vervolg gekregen. Vanmiddag kwamen ze erachter dat de distributieriem gebroken was. Volgens Peugeot moet dat al zo geweest zijn toen we de auto daar neer zetten. Maar de motor draaide rond zonder aan te slaan, maar kan dit met een gebroken distributieriem????[/quote]
Geen persoonlijke ervaring met de 807 maar...
De motor kan soms wel ronddraaien met starten, maar slaat dan niet meer aan. Je merkt soms niets eens dat de riem geknapt is, behalve dat de motor afslaat en niet meer aan wil. Gezien bij een 405 diesel.
Maar als de (sensor van de) krukas & nokkenas vervangen zijn, hadden ze de kapotte distibutieriem volgens mij eerder op moeten merken. Deze verbindt de krukas met de nokkenas.
Daarnaast: Volgens mij gaat de distributieriem op de HDI normaal 160.000 km mee een uitzondering daargelaten, dus misschien is er iets misgegaan bij het vervangen van de krukaspoelie een week eerder?

tootje (0), 17 jaar geleden

Het verhaal gaat inmiddels op een soap lijken. Vanmorgen weer naar garage geweest om te vragen hoe het er voor stond. Nu wilde de verstuivers niet los en moet er dus ergens een stuk gereedschap vandaan komen voor ze verder kunnen.
Nog even over de distributieriem: de moter stopte er mee toen hij op volle toeren draaide tijdens het inhalen op de snelweg. Als de distributieriem dan knapt, wat gebeurd er dan? En heb je meer schade als het als de moter meer toeren maakt, dan wanneer de moter minder toeren maakt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum