Peugeot 807: Peugeot 807 2.2 benzine slaat af en is niet meer te starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Hoi hoi,

reed vorige week met mijn auto en opeens ging alles trillen en sloeg de motor af en alle lampjes die konden gaan branden gingen aan. Heb de auto aan de kant gezet en geprobeerd opnieuw te starten. Lukte van geen kant. Startmotor draaide rond en motor wilde aanslaan maar deed het dan toch niet. Volgens de tankmeter moet er nog genoeg benzine in zitten, dus dat was het probleem niet.
De peugeot assistance konden me ook niet op weg helpen en hebben me weggesleept naar mijn dealer. Was net op weg naar het werk en ging dus nu weer de andere kant uit. Woon vlak in de buurt van de dealer.

Bij de dealer konden ze de auto niet aansluiten op de computer. Ze hebben na wat ik gehoor dheb wat aan de bedrading gedaan en toen lukte het wel. Want er brande steeds een zekering door. Nu ze hem konden uitlezen en de motor wilde proberen te starten deed deze helemaal niks meer.

En ze hebben volgens mij helemaal geen idee bij de garage wat het probleem is. Dus bij deze een oproep, wat kan het probleem zijn. Zelf denk ik aan de bedrading richting de motor ivm starten.

Groetjes,

GOBO807

gobo807

Geplaatst door gobo807 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TrafficBandit (0), 17 jaar geleden

Het kan de startonderbreker zijn. Die zorgt ervoor dat de brandstofpomp geen spanning krijgt als er een sleutel zonder of met een verkeerde transponder wordt gebruikt.

Het kan in dat geval liggen aan een kapotte transponder in de sleutel of een kapotte transponderantenne rond het stuurslot. De eerste is makkelijk te controleren door de reservesleutel (met goede transponder) te proberen. De tweede is lastiger en is eigenlijk alleen goed vast te stellen nadat je een nieuwe transponderantenne geplaatst hebt.

Als dit inderdaad het probleem is dan zou de motor wel moeten lopen als je startgas in de luchtinlaat spuit en hem dan start. De startonderbreker blokkeert immers de brandstoftoevoer, als je de motor met startgas van brandstof voorziet dan zou die gewoon moeten draaien. Dit is eenvoudig te testen, als de motor niet loopt op startgas heb je waarschijnlijk een ander probleem.

Een kortsluiting in de ECU of ergens in de bedrading zou ook kunnen maar dat is een stuk lastiger vast te stellen.

TrafficBandit (0), 17 jaar geleden

Als je deze tread leest: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... dan heb je ook een verklaring voor het feit dat de computer niet uitgelezen kon worden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.