Peugeot 205: aandrijfriem dynamo

Bouwjaar: 1990

Hallo,
Mijn oude 205, (205 XE 1.1. U9) met ca 93.000 km op de teller uit 1990 heeft een aandrijfriem van de dynamo die niet meer in zo een goede staat is.
Volgende vragen:
Is het zonder speciaal gereedschap mogelijk om dat zelf te vervangen? En uiteraard hoe?
Of is deze ingreep net zo bewerkelijk als het vervangen van de distributieriem? (dat is voor mijn "monteursvaardigheden" one step beyond...)

Wie kan mij hierover wat meer vertellen. In het werkplaatshandboek wat ik in de bieb had geleend stond namelijk alleen uitgelegd hoe je de distributieriem vervangt, niet hoe je de aandrijfriem van de dynamo vevangt. En ik durf er niet zomaar aan te klussen zonder achtergrond info.

Alvast bedankt!!!


Geplaatst door

wonderluuk (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Je dynamo zit vaak met 1 of twee bouten vast in een sleufgat als je deze bout(en) losdraaid kan je de dynamo naar voren kantelen en zo de oude V riem verwijderen nieuwe erop en de dynamo weer naar achteren kantelen en vastzetten,let op de speling die deze riem moet hebben dit is rond de cm .

daan1876 0

19 jaar

De dynamo zit vast met 2 bouten, 1 waarmee hij aan het motorblok vast zit en 1 waarmee hij aan het afstelmeganisme vast zit (maat 13).
Eerst beide bouten ff een stukje losdraaien en dan ken je het afstelmeganische losserdraaien (maat 10). Hierna kan je een nieuwe riem plaatsen (kost geloof ik 7 euro) als je de oude hebt verwijderd en aanspannen.

Het is niet echt moeilijk.

MartijnGR 0
badge

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.