Peugeot 407: Aanjager 407 sw

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6HDI

De aanjager is er in een keer mee gestopt. Dit na een bezoek aan de wasstraat. Wel vocht in de auto. Zekering niet stuk. Display geeft wel aan dat volume omhoog/omlaag gaat. Echter de aanjager doet niets. Enig idee?

Corboo

Geplaatst door Corboo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je ook al in de zekeringskast motorruimte (psf1) gekeken of hier toevallig water/nattigheid in te vinden is?

Zo op willekeurig schema van 407 te zien, komt voeding voor kachelaanjager hier vandaan. Om exacter te kunnen kijken zou je eigenlijk de laatste 8 posities/cijfers van chassisnummer even moeten plaatsen.

Corboo (0), 13 jaar geleden

Op de rand van zekeringkast was een heel klein beetje vocht de bespeuren. De laatste cijfers zijn:
21385047. Als het veroorzaakt wordt door vocht dan trekt het misschien vanzelf weg. Maar de vraag is natuurlijk ook: hoe kwam het vocht binnen want de vloer heb ik net ook gechecked en die was ook behoorliijk vochtig. Afvoer verstopt? Hoe deze dan te ontstoppen en waar?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Volgens schema, opgezocht op chassisno. zit er nog een relais voor de aanjager en vanaf dit relais krijgt de aanjager z'n voeding. Relais loopt via zekering F11 in de zekeringskast motorruimte (psf1) en een grote zekering MF07. Deze grote zekering zit in een (verticale) zekeringskast die gelijk onder de zekeringskast motorruimte zit.
Je kunt in ieder geval deze zekeringen nog eens goed controleren.
Mocht het een vochtprobleem zijn door lekkage, dan wordt het zoeken. Mogelijke oorzaken zouden kunnen zijn dat de condensafvoer-slangetje onder op het kachelhuis er af ligt, óf mogelijk een verstopte afvoer van de bak onder de voorruit (buitenzijde) maar ik ken dit probleem niet van 407. Er zit rechts naast bovenzijde van gaspedaal in het kachelhuis en verticaal staande rechthoekige plaat. Hier achter zit het (stof) interieurfilter. Als je handig bent kun je dit filter er nog eens uittrekken om te voelen of dit ook nat is.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.