Peugeot 407: benzinemeter

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v

bij opnieuw start geeft de meter niet de echte voorraad benzine. RESERVE benzine lampje plus icoon blijven altijd branden. soms met benzine tanken wel uit voor even. mijn vraag hoe te repareren.

hier onder de bekende tekst bij de lpg installatie en hoe het hoort. het is een, sgi ag autogas systems
"DE BENZINE METER WORDT TIJDENS HET RIJDEN OP GAS GEWOON AANGESTUURD DOOR DE BOARD COMP. Deze weet niet dat er op LPG gereden wordt. Dus al rijd je op LPG, de meter loopt af. Na dat je de auto hebt uit gezet en na ENIGE minuten weer opnieuw start geeft de meter weer de echte voorraad benzine aan en begint het spel weer van voor af aan. Dus bij langere ritten genoeg benzine in de tank houden of een brandend RESERVE benzine lampje plus icoon accepteren."

Dit is dus hoe het zou moeten, maar zo werkt het dus niet.

mvg
Henry

Henry34

Geplaatst door Henry34 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

master (0), 13 jaar geleden

terug naar de gasboer!

Henry34 (0), 13 jaar geleden

de auto al twee jaar in bezit probleem is in eens ontstaan dus geen garantie liefst fiea dezeweg een oplossing


mvg
Henry

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het een AG lpg installatie betreft, dan was/is er een oplossing voor dit probleem. Het fijne weet ik er helaas niet meer van (er moest een omvormertje o.i.d. geplaatst worden t.h.v. benzine-tankelement incl. een draad naar voren en heb er destijds 3 of 4 407's aangepast, ook vanwege foutieve werking van benzine-meter. De aanpassingshandleiding kwam van AG. De ombouwinstructies heb ik helaas niet meer, maar wellicht kan een in AG gespecialiseerde gasboer je verder helpen............als het een AG betreft uiteraard.

pieterp9094 (0) PRO, 13 jaar geleden

De inbouwer monteert hiervoor een relais. Ik vermoed dat het relais er bij jouw wel in zit maar dat een van de aansluitdraden gebroken is waardoor de tank leeg aangeeft.

Bij de 406 kun je de zitting van achterbank verwijderen en dan dop losdraaien, dan zit je op de plek waar die aangesloten moet worden. Kijk hier eens of hier het reset relais zit en of dit nog goed aangesloten is. Wellicht kun je bij de 407 ook op die manier bij vlotter/benzinepomp komen.

Mocht de reset schakeling er niet zitten gebruik hier dan even de zoekfuntie, probleem is al vaker toegelicht.

Henry34 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor alle tips; het bleek een draadbreuk te zijn voor aansturing van de reset relais bij de tankvlotter.
Mvg, Henry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.