Peugeot 206: aansturing koelfan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2ltr GTI

Mannen,
Ik ben op zoek naar de aansturing van de koelfan, heb achter grille gekeken maar geen bijzonders gevonden.

Luuk Truuk

Geplaatst door Luuk Truuk (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan moet je toch even iets meer info geven o.a. met of zonder airco. Helemaal handig zouden de laatste 8 cijfers van het chassisnummer zijn!

Luuk Truuk (0), 12 jaar geleden

Hans bedankt te reageren.
de nummers zijn 40962676 en er is geen airco

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het electrisch schema is hierin niet helemaal duidelijk. Volgens chassisnummer heb je een zogenaamde EEC 95 emissienorm motor en dan zou de voeding voor de fan uit het dubbelrelais komen. Het dubbelrelais hangt onder de grondplaat waar de ECU bovenop gemonteerd zit. Op onderdelen-site staat een klein, zwart relais afgebeeld bij de koelfan-afbeelding en ik vermoed dat dit relais in de zekeringskast motorruimte (naast de accu) zit.
Echter op het schema staan nog een 2-tal relais voor hoge en lage snelheid, maar kan deze relais als onderdeel niet terugvinden op de onderdelen-site. Kortom....ik kan er even geen touw aan vastknopen.
Misschien helpt het als je aan kunt geven waarom je op zoek bent naar de aansturing.

Luuk Truuk (0), 12 jaar geleden

Ben even op zoek geweest en oplossing gevonden.Er zit inderdaad een dubbelrelais onder de ecu grondplaat . bedrading even nagespeurd en uiteindelijk bij de stekker op de koelvin uitgekomen.Tijdens het meten even op de old scool manier een lamp aangesoten op de stekkerverbining middels splitpennen in de aansluiting.Met het meten en werken aan de bedrading ging de lamp aan en uit (motor op temperatuur gebracht)en uiteindelijk een groene oxidatie in de stekker gevonden.Tijdens het meten wel voeding gemeten maar als hij vermogen van de fan vroeg viel die weg. Zaak opgelost ! bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum