Peugeot 307: Abs/ esp foutmelding. Sensoren zijn wel goed

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0-16v. 135 pk

Al maanden rij ik met een storing. Het abs/esp lampje gaat gelijk aan bij het starten. Abs werkt nu dan ook niet meer.
Dit laten uitlezen bij de dealer en ze vertelden dat een sensor defect was. Deze sensor is vervangen, maar nog steeds is het niet goed. Ze vertelden dat de abs pomp defect is en moet worden vervangen. Kosten tussen de 1500 en 2000 euro.
Nu naar een andere garage gebracht waar ze ook revisie abs pompen hebben. Uit laten lezen en gaf aan LA sensor niet goed. (Hoge waarde in rood) deze was vervangen, en geeft nog steeds aan dat hij defect is. Ze hebben deze omgewisseld met een andere en nog steeds niet goed.
De abs pomp hebben ze verwisselt (om te testen of daadwerkelijk de pomp kapot is) en bij het uitlezen geeft hij ook bij deze pomp hetzelfde aan.)
Alle bedrading van de sensoren zijn doorgemeten en is goed. De garage gaf aan dat de pomp ook goed moet zijn. En toen werd het stil.....
Nu moet de auto weer terug naar de garage voor het nakijken.
Heeft iemand een idee waar ze het moeten zoeken ?
Er zitten al heel wat uren in het onderzoeken, maar opgelost is het nog steeds niet.

Henk

Firehenk

Geplaatst door Firehenk (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (470) PRO, 10 jaar geleden

gaat het lampje idd al branden voordat de auto in beweging komt? zo ja, zit er toch ergens een te hoge weerstand in de bedrading. en wel tussen de abs-pomp en de sensor li achter in dit geval. lijkt me voor mn gevoel een vrij simpele storing. hoe is de bedrading doorgemeten??

Firehenk (0), 10 jaar geleden

Als ik de motor start geeft deze een piepsignaal en gaat het lampje branden ABS/ESP dit blijft ook de hele tijd branden.
De garage heeft de weerstand van alle bedrading naar alle sensoren gemeten en volgens hun geen weerstand. Dus bedrading goed. Van LA geeft hij aan dat ik meer dan 270 km ga (op de computer) de andere wielen geeft aan 0 en als je de wielen beweegt zie je ook dat deze waarden omhoog gaat. Behalve van LA.
Hij heeft de ABS pomp even vervangen ( stekker aangesloten op de andere pomp) en de waarde blijft hetzelfde van LA. Volgens de monteur is de sensor goed( heeft deze ook al een keer verwisseld met een andere sensor, maar geen andere resultaat.)
Hij heeft de weerstand gemeten van de sensor LA tot aan de stekker welke op de ABS pomp zit.
Zie foto's.

harry4203 (470) PRO, 10 jaar geleden

het is erg belangrijk om deze bedrading onder belasting door te meten, ff een ohm-meter op de draad zegt helemaal niets.

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

la zit een stekker net boven de hitteschild van de einddemper. heb al vaker gezien dat de bedrading hier beschadigd is. als hij probleem blijft geven laat een nieuwe draad trekken onder de auto door. (voor de kenners draad moet getwist zijn om storing te voorkomen)
heb wel vaker dit probleem gehad. abs-sensor vervangen en storing blijft een nieuwe kabel onder de auto door getrokken naar de abs en toen was hij weer goed.

als je op de abs-stekker meet dan kun je alles in een keer meten
vaak heb je dan 3x dezelfde weerstand en een die te hoog is of te laag is.

als er een andere abs-pomp aan heeft gehangen en zegt la en de sensor la zit al een nieuwe op, tevens als de storing ook direct komt na het wissen. dan kan de oorzaak alleen maar in de bedrading zitten.
dus denk dat je nieuwe draad moet trekken

Firehenk (0), 10 jaar geleden

Ik zal dit doornemen met de garage. Ik laat jullie weten wat de resultaten zijn. De 30e moet hij weer bij de garage zijn.

check

Beste antwoord, geplaatst door Firehenk (0), 10 jaar geleden

vandaag is mijn auto weer naar de garage geweest. Het probleem is eindelijk verholpen. De stekker, gemonteerd aan de ABS eenheid was niet goed. slechte contacten. Deze zijn nu vervangen en ze hebben een kabel vervangen die gelegd was door een andere garage vervangen. Gelukkig was de ABS eenheid goed.
totaal nog wel veel geld kwijt geweest. Het zat vooral in de onderzoekuren. bij elkaar wel ongeveer 10 uur.
Maar het is opgelost.
bedankt voor het meedenken.

Henk

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.