Peugeot 307: slecht starten 307 2.0 hdi

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0hdi

hallo allemaal, het volgende probleem motor start eerste keer slecht na lang doorstarten slaat hij aan en loopt perfect, vooral bij kou groot probleem nu op het moment gelukkig minder. hebben al ruil verstuivers erin gemonteerd ,ander filterhuis, ander balgje gloeibougies, maar het is net of er ergens lucht inkomt zitten ook nieuwe retourslangetjes op. ik heb in het verleden soort gelijk probleem gehad met Opel Astra, daar moesten een paar O ringetjes in de verstuiver, meen de retour, vervangen worden. is dit ook mogelijk bij Peugeot?

Alle tips en aanwijzingen zijn welkom, bvd Vr. Gr. Dirk

8226tr

Geplaatst door 8226tr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

voordeel van deze motor is dat je kunt zien of er lucht in zit. na de brandstoffilter heb je namelijk doorzichtige leidingen. bij het starten zie je hier luchtbellen zitten.
wat je ook kan proberen is eerst druk op het systeem zetten en dan 1 laten pompen en andere starten. heb je dan het idee dat hij beter aanslaat
als je nieuwe retourslangetjes heb gemonteerd zijn de betreffende o-ringen mee vervangen die zit namelijk op de nieuwe. echter retour heeft niks met dit te maken. tenminste met het probleem dat er lucht in het systeem komt. het enige dat zou kunnen zijn is het lekken maar meer eigenlijk niet.

wat belangrijk is naast de test hierboven gemeld
is wat is de toerental bij het starten, kan me iets herinderen dat er een andere startmotor klasse erop moest, die zou 50rpm sneller draaien met het gevolg dat hij dan beter start. bleek dat starttoerental te laag lag.
wat is je brandstofdruk bij het starten

ik zou tevens graag je laatste acht van chassisnummer hebben dan kan ik opzoeken of de startmotor eventueel vervangen moet worden.
denk namelijk dat dit goed mogelijk is.
bij warme motor heb je namelijk geen probleem, alleen bij koude motor
hij slaat aan ivm je waarschijnlijk een tijdje start en de olie op plekken door wrijving klein beetje warmer wordt. gevolg dat hij dunner wordt en dus minder weerstand. hoeft maar even net hoog genoeg te zijn en hij start.

dus wat zijn de laatste acht van chassisnummer

MauriceZZR (0), 10 jaar geleden

Kan ook zijn dat de startmotor te zwak is, dit merk je vooral als het koud is. Naarmate de startmotor ouder is dan neemt de kracht af en er zit af fabriek meen ik een 1,4 KW startmotor in die het maar nauwelijks trekt... Je kunt meerdere topics hierover vinden op het forum... Zelf heb ik er ook last van, dit is de tweede winter en hij had het deze winter weer zwaarder, denk dat ik nu ook aan de beurt ben... Nu start hij prima...

8226tr (0), 10 jaar geleden

hallo nieuwe startmoter, probleem opgelost, allemaal bedankt voor het meedenken en de hulp, gr. Dirk

MauriceZZR (0), 10 jaar geleden

Top, weer een happy camper :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum