Peugeot 406: ABS storing

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

De Peugeot van mij heeft op dit moment 175.000 km gereden.
De laatste tijd geeft de computer een ABS storing aan. Bij lange afstanden gaat ook in het dashboard de stop verlichting branden en geeft de boordcomputer remsysteem defect aan. Ik kan dan gewoon remmen. Nadat ik de auto uit heb gezet en opnieuw start is de storing weg.

Tot nu heb ik alle stekkers schoongemaakt, sensoren en kransen schoon gemaakt.
Ik heb geen speling op de assen of lagers.
De eerste kilometers had ik geen problemen, maar na een paar kilometer begint de computer de ABS storing te geven. Meestal gaat dit gepaard met een trillend rempedaal en daarna een storing.

Bij de Peugeot dealer zouden ze de computer uit kunnen lezen en kunnen ze de storing bevestigen. Ze kunnen niet zien waar de storing zit.

Heeft iemand nog ideeën??

Henny 406 XS

Geplaatst door Henny 406 XS (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je geeft aan dat bij de P dealer zouden ze de storing uit kunnen lezen. Is dit uitlezen al gedaan en was er geen storing aanwezig, of begrijp ik het niet goed, en moet er nog uitgelezen worden?
Zonder uitlezen en aanwezige (tijdelijke) storing gaat het erg lastig worden. De gebruikelijke 1ste controles heb je zelf al gedaan.

Henny 406 XS (0), 13 jaar geleden

Hoi Hans,

Tja, er is contact geweest met een monteur van de P dealer.
Blijkt dat er alleen een bevestiging kan gegeven worden dat er een storing is, maar dat er niet uitgelezen kan worden waar of door wat de storing veroorzaakt wordt. Dit is wel mogelijk bij de 407, maar niet bij de 406.
Dit kost dan 35,- euro.

Probeer dit weekend de afstanden op te meten tussen de kransen en de sensoren, mogelijk dat het daar aan ligt.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

laat nou maar gewoon uitlezen, dit is onnodige tijdverspilling. deze sensoren zijn namelijk niet aftestellen ...

wkhoek (0) PRO, 13 jaar geleden

Inderdaad, uitlezen geeft in elk geval veel meer duidelijkheid. Wat je nog kunt doen is kijken of de tandkransen op de aandrijfassen nog goed vast zitten. Deze willen wel eens door overmatige roest sneuvelen en daardoor verschuiven of niet goed met de aandrijfas meedraaien. Maar aangezien je deze hebt schoon gemaakt, ga ik ervan uit dat je dit dan wel opgevallen zou zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.