Peugeot 307: ABS storing

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo ik heb een storing in me ABS.
Het begon dat de ABS constant werkte als ik remde, totdat het systeem in storing ging en de ABS buiten werking werd gesteld.
Bij uitlezen is de storing ABS storing in een van de wielen poolwiel. De peugeot dealer heeft deze storing nog nooit gehad en weet niet wat het betekend.
Is der iemand die hier ervaring mee heeft of die weet wat het probleem is??

valleyman

Geplaatst door valleyman (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=valleyman]De peugeot dealer heeft deze storing nog nooit gehad en weet niet wat het betekend.[/quote]
Je geeft niet duidelijk aan of de storing óók door de dealer is uitgelezen. Het is inderdaad een storing die ik ook niet ken, vandaar de vraag of het uitlezen ook door de dealer is gedaan of bij een andere garage met wellicht andere uitleesapparaat en dus veelal een andere omschrijving dan bij de dealer.

De bekenste oorzaak bij het eerste model 307 is toch wel de ABS storing als gevolg van roest op de aanligvlakken van de achterste ABS-wielsensoren, waardoor de afstand van de sensor t.o.v. de signaal-ring niet meer klopt.
Vandaag toevallig ABS-storing 307 SW gehad met o.a. La wielsensor (inderdaad roest op aanligvlak) maar ook meerdere andere storingen in ABS systeem. Na zoeken bleek de stekker op de ABS eenheid "vol" te staan met water waardoor 2 contact-pootjes afgerot waren, en de rest zo groen als gras door oxidatie. Kan dus ook!

valleyman (0), 12 jaar geleden

Bij de Peugeotdealer in Velserbroek.

valleyman (0), 12 jaar geleden

zie oplossing.

valleyman (0), 12 jaar geleden

Ik ben der uit.
Het was de afstand tussen het poolwiel en de sensor links-achter.
Heb hier ergens gelezen dat hoe kleiner de afstand hiertussen hoe beter en dat werkte in mijn geval.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Naja....klinkt als een sprookje en dan zeg ik het netjes, want de standaard afstand doet het prima. Het zal gewoon roestvorming op het aanligvlak van de sensor zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum