Peugeot 307 2004: absorbtievat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Goedemiddag,
Er komt na een lange rit benzinelucht binnen in het interieur. Blijkt dat de absorbtievat niet goed meer werkt (?). hoe kan ik dit verhelpen. Het vat is nergens te koop. Ik heb mij laten vertellen dat ik evt. een slangetje naar buiten moet brengen, maar kan iemand mij vertellen hoe en waar dat moet?
Alvast dank voor de moeite.

Pepijn v S

Geplaatst door Pepijn v S , lid sinds 1 maand geleden

10 Reacties

hans4074 PRO, 1 maand geleden

K heb even op de officiële onderdelen site van Peugeot gekeken.....het absorbtievat is daar zo te zien nog gewoon te leveren, dus bestellen bij een dealer is een optie.

Pepijn v S, 1 maand geleden

Hoi, ben bij de peugeotdealer geweest en deze beweerde dat zij die niet meer leveren. nog een vraagje, hoe haal ik het spatscherm van het spatbord los om bi het vat te komen en als ik er een slangetje op aan breng(?) is het dan verholpen?

hans4074 PRO, 1 maand geleden

Je moet Rv het plastic binnenscherm verwijderen. Het meest handig als je Rv wiel verwijderd. Er zitten rondom een aantal plastic plugjes waarmee het binnenscherm vast zit. In t'midden van de plugjes zit een "indrukkertje", dus indrukken en t'plugje verwijderen enz.
Als het plastic binnenscherm eruit is, zie je bovenin het langwerpige absorbtievat zitten. Aan de voorzijde van het vat zit onderaan een open pijpje. Hier sluit je een plastic stuk slang op aan en voer je de plastic slang naar beneden via de hoek/naad van het plaatwerk tot onder de bodem en daar maak je het andere eind van de slang vast met bijvoorbeeld een bindstripje. Binnenscherm terug plaatsen.

Pepijn v S, 4 weken geleden

Bedankt Hans, ik heb, nu ik geen slangetje met een binnen dia. 2cm om over het stompje te schuiven, kunnen kopen dus tijdelijk maar even dicht gemaakt. Kan dit gevaar? Het stompje heeft een dia. uitwendig van 2 cm en inwendig 1.5 cm. even zoeken of er zoiets kan kopen. Ben net de grote weg op geweest en rook niets. Maar soms was dat ook toen het stompje open was. Dus mijn vraag is, kan het gevaar nu het stompje dicht is?
Alvast bedankt

hans4074 PRO, 4 weken geleden

Ik denk dat je het stompje zeker NIET af moet dichten. Dat je benzine geur ruikt na bijvoorbeeld bochten nemen, betekent dat het absorptie vat verzadigd is. Als je de beluchting afsluit, bestaat de kans dat er een overschot aan benzine(damp) mee de motor in gaat. Om plastic slang van 20mm via de hoek naar beneden te leiden gaat lastig worden ivm de ruimte tussen binnenscherm en carrosserie. Beter een verloop zien te creëren van 20mm op de uitloop, naar bijv. 12 mm

Pepijn v S, 3 weken geleden

Kan het kwaad als ik er even zo mee rijdt tot de winkels weer open gaan om dan een slangetje te kopen?

hans4074 PRO, 3 weken geleden

Geen idee hoeveel kilometers....even er zo mee rijden....is, maar ik zou in ieder geval dat dicht gemaakte "stompje" weer open maken. Beter af en toe de benzine geur i.p.v. mogelijk problemen door het dicht maken.

Pepijn v S, 3 weken geleden

dank ja, dan mogen maar weer aan de slag en zoeken naar zo'n slangetje.

Pepijn v S, 3 weken geleden

Beste Hans, het slangetje zit er aan en inderdaad, geen luchtjes meer.
Bedankt voor je hulp ben weer een blijde rijder.

hans4074 PRO, 3 weken geleden

Fijn dat het opgelost is en bedankt voor de terugkoppeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.