Peugeot 307: absorptievat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Dag allemaal,

Ben naar een peugeot garage geweest o.a. ivm het tikken van iets bij een koude motor.
Klinkt exact alsof er een klep die te ruim staat.

Volgens de garage is het de koolstofklep in het absorptievat en geen motor klep omdat dit zelfstellende kleppen zijn. Dus dat kan volgens hen niet.
Als de motor even een minuutje of zo draait is het geluid weg.
Kan iemand mij uitleggen wat dat absorptievat is ?

Ook wilde ik vragen aan de mensen die bij een peugeotgarage werken hoe het bij hun eigenlijk gaat als ik mijn auto breng en ik neem een leenautootje mee om naar huis te rijden. Welke kosten daaraan verbonden zijn.
hoor het allemaal graag grt
Tanja

Geplaatst door

de kroon (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Moi,
http://www.peugot.nl/mypeugeot/tips/ :
[quote]Het absorptievat
Sinds 1992 gelden er internationale afspraken die de uitstoot van koolwaterstoffen moeten beperken. Ook benzine bevat koolwaterstoffen die in de tank vrij komen. Deze dampen worden naar een koolstoffilter geleid en daarin opgeslagen. Tijdens het rijden worden deze dampen regelmatig afgezogen en in de motor verbrand. Hierdoor wordt voorkomen dat ze in de buitenlucht terechtkomen.[/quote]
Voor een leenauto betaal ik officieel 12,50 per dag excl. brandstof. In praktijk betaal ik altijd 1× 12,50 voor leenauto; ongeacht het aantal dagen/volledig aftanken.
Groet,
Bert

[i]is excl. btw[/i]

Treb 0

16 jaar

Ok bedankt.

Komt dat getik alsof het een klep is je ook bekend voor mbt een absorptievat? Die leenauto was dat ook bij een officiele peugeot dealer?

grt
Tanja

de kroon 0

16 jaar

- Het getik ken ik niet. Als ik het goed heb zit er een soort vacuümklepje, dat zorgt voor dat [i]regelmatig afzuigen [/i].
- Officiële Peugeotdealer, echter wel een kleine dorpsdealer in het noorden van het land. (Geen glaspaleizen op toplocaties)

Treb 0

16 jaar

Tikt die sneller naarmate de motor meer toeren maakt ?
Hoor je het als je in de auto zit, onder het rijden ook nog ?

Dan is het niet het absorptievat...

Zelfstellende kleppen kunnen ook tikken.

pieterp9094 0
badge

16 jaar

Tanja wij berekenen per dag afhankelijk van het type auto wat je mee hebt tussen de 20 en de 40 euro inclusief btw excl. brandstof,
Dit zijn door de importeur vastgestelde tarieven in het Peugeot-rent programma.Die worden eigenlijk door alle grotere dealers gehanteerd en zijn verplicht in de dealerstandaart , waar dan weer een bepaalde bonus aan hangt die je nodig hebt om te kunnen bestaan als dealer.(rendement gemiddeld 0.75 %)
[Als je zo veel rente bij de bank kreeg haalde je gauw je geld eraf.]

oldtimer 0
badge

16 jaar

Hai,

Nee in de auto hoorde/hoor ik helemaal niets. (goed geisoleerd die 307sw)
Ik hoor het alleen maar als ik gestart heb en buiten de auto sta. Zodra de motor een minuut heeft gelopen en de motor iets warmer is, is het geluid weg
Voor wat betreft de toeren dat weet ik niet, zal ik morgen even uitproberen en nog even doormailen.
grt en thxx
tanja

Voor wat betreft leenauto.
Heb op donderdagmiddag om 17.00 een auto mee gekregen en deze op zaterdagochtend om 10.00 weer terug gebracht, alleen heen en weer gereden tussen de garage en mijn huis (93 km) dit kost mij 110 euro.
Reparatie auto 865,- , dat leenauto bedrag lijkt me toch erg veel hoor. Enige service zou geen kwaad kunnen, zeker op e.d. bedrag.Ik had er een taxi voor kunnen nemen.

de kroon 0

16 jaar

Wij zouden dan 1 dag rekenen van ca € 30

306 cabrio 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.